Huawei Mate 11 вероятно ще има сензор за отпечатъци в дисплея

Huawei Mate 11 вероятно ще има сензор за отпечатъци в дисплея

След като 3D сензорите за лицево разпознаване се оказват прекалено скъпи за производителите на устройства с Android, компаниите ще насочат цялото си внимание към друга нова технология – вградените в екраните сензори за отпечатъци. Наскоро се появи информация, че Samsung сериозно обмисля да добави такъв компонент в Galaxy Note9, но някои китайски производители вече започнаха да ползват вградени сензори в своите флагмански устройства.

Тайванското онлайн издание DigiTimes разкрива, че и Huawei ще заложи на тази технология в очаквания през есента фаблет Mate 11, който ще включва ултразвуков сензор за отпечатъци на Qualcomm. Компанията се надява това да послужи като нов стимул за увеличени продажби при появата на телефона на пазара през последното тримесечие на годината. Qualcomm си партнира с местните компании GIS и O-film Tech, които предлагат решения за сензорни дисплеи, за да достигне до азиатските производители на смартфони.

Сензорите на американците са три пъти по-скъпи от традиционните компоненти, но са с дебелина едва 0.44 мм и могат да работят през стъкло с дебелина до 800 микрометра, докато традиционните капацитивни сензори работят при дебелина на стъклото до 200-300 микрометра. Системата на Qualcomm работи и с мокри или мръсни пръсти, което не може да се каже за капацитивните решения. В същото време системата с 3D сензори в iPhone струва до 60 долара, защото технологията включва значителни усилия за разработка на софтуер и хардуер и системно интегриране.

Това, заедно с по-слабите продажби на iPhone X и опасенията от съдебни проблеми за потенциални нарушени патенти, е ограничило ентусиазма на китайските производители да ползват 3D сензори в своите устройства за международните пазари. Вместо това те може да предложат такава функция само в родината си като  начин за тестване на потребителските настроения към технологията, а към чужбина ще насочат телефоните със сензори за отпечатъци в дисплея.

Източник: DigiTimes

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция