Бомбаджията от Тексас – 23-годишен безработен

Марк Кондит бил техник, поправял компютри
22 мар 2018 08:20, Александър Попов
12
Бомбаджията от Тексас – 23-годишен безработен
Снимка: Reuters

Заподозреният сериен бомбаджия в американския щат Тексас, който се самоуби вчера, след като залавянето му от полицията е станало неминуемо, бе идентифициран като 23-годишния жител на щата Марк Кондит, предаде ДПА, цитирайки съобщения от правоохранителните органи в САЩ.

Още по темата
Според Брайън Манли - шефа на полицията в Остин, столицата на щата, мъжът е главният заподозрян. Смята се, че е действал сам, извършвайки серията от поне 4 бомбени взрива, ужасили жителите на града и съседните селища след първия взрив на 2 март, при който загина 39-годишен мъж.

Кондит е работил в миналото като техник по поправка на компютри, след като е получил диплома от "Комюнити колидж" в Остин. Все още не е ясен мотивът за деянията му. Към настоящия момент той е бил безработен и не е служил в армията.

Заподозреният е идентифициран въз основа на доказателствен материал, събран след като той изпратил пакет с взривно устройство от чертите на града до местен офис на куриерската компания ФедЕкс, каза Манли на пресконференция днес. Полицията призова към бдителност, тъй като не е сигурна какво е правил Кондит през последните 24 часа, което предполага, че е възможно той да е разпратил още бомби по пощата.

Полицейските преследвачи обкръжиха колата на заподозрения в предградие на Остин тази сутрин. При приближаването на полицаите към колата отвътре се разнесе взрив и той бе намерен мъртъв в нея.

Конгресменът републиканец от Тексас Майкъл Маккол каза по телевизията, че заподозреният е купил голяма част от оборудването за изготвяне на взривни устройства от магазин в Остин. Полицията е попаднала на дирите му, след като е бил засечен с видеокамера в офис на ФедЕкс в града. Разследващите успели да получат и номера на колата му, което също помогнало за идентифицирането му, след което го проследили какво купува от магазина от веригата "Хоум Депо".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По каналния ред завършват на толкова, а там 2,3 години работа и вече се мислят за синиър е отделен проблем.
9
0
 
0
 
! Отговори
Discovery преди 6 години
До 8:Ко, ко... ко рече ко? Какъв стар какви 5 лева бе? От какво се притеснява синът ти? Че няма да си намери работа, че му е твърде тегаво, че го боли глава? От какво... точно па IT с опит и знания.... за дъъълги години си е осигурил прехраната...
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ИТ бизнеса на 23 вече си стар. ЦВ от 3 страници вече е голямо. Сина ми на 18 вече има 2 страници и май се притеснява...
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Декстър ?!
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кондит е работил в миналото като техник по поправка на компютри на 23 години е. Какво минало, какви 5 лева. Гугъл транслейтър ли ползвате или просто нивото на писане си е такова.
5
3
 
2
 
! Отговори
**** преди 6 години
Това не може да е вярно този да е безработен,както не е вярно,че има хора които спят по мостовете,това е пропаганда,там всичко е по мед и масло и гребеш с пълни шепи и си свиркаш.Абе демокрация,голям кеф.
4
3
 
1
 
! Отговори
До Онзи преди 6 години
Израз който редовно се е употребявал винаги. .Какво те притеснява? Може би не живееш в чертите на града ,а някъде в планината.
3
0
 
9
 
! Отговори
Онзи преди 6 години
... "чертите на града".... страшен превод!
2
0
 
9
 
! Отговори
мотив преди 6 години
или е имал в ДНК-то един хромозом повече или е имал един хромозом по-малко!
1
0
 
12
 
! Отговори
Първи преди 6 години
физиономията никога не лъже