Lasurit

2 проекта на Агенция „Пътна инфраструктура“ бяха отличени за принос в развитието на инфраструктурата на България

2 проекта на Агенция „Пътна инфраструктура“ бяха отличени за принос в развитието на инфраструктурата на България

2 проекта на Агенция „Пътна инфраструктура“ бяха отличени за принос в развитието на инфраструктурата на България

Реклама Skoda Kodiaq
Източник: www.api.bg

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Валентин Йовев връчи отличието на най-добрия проект в категория „Транспортна пътна инфраструктура“ в рамките на тазгодишното издание на конкурса "INFRASTRUCTURE BULGARIA AWARDS - Награди за принос в развитието на инфраструктурата на България 2018 г."

За победител в категорията журито определи строителството на път II-18 „Софийски околовръстен път – Западна дъга в участък от км 0+780 до км 6+309“, а призът спечели Агенция „Пътна инфраструктура“ като възложител на строителство , а компанията “Джи пи груп“ – за изпълнител на обекта.

Заместник-министър Йовев отбеляза, че с подкрепата на ЕС в страната ни бяха реализирани десетки инфраструктурни проекти, с които може да се гордеем, затова да се изберат най-добрите е било изключително трудна задача за журито. „Трудно се номинира най-добрият проект, защото напоследък и строители и проектанти придобиха значителен опит в своята дейност. Нещата се случват бързо, финансирането е безпроблемно“, коментира той. „Строителството на участък 2 от Западната дъга на Софийския околовръстен път бе един мащабен проект, чрез който бяха свързани трите магистрали – „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“. Днес пътуването в този участък е много по-комфортно и безопасно, като се намаляват и вредните емисии“, каза още заместник-регионалният министър.

От името на АПИ наградата получи инж. Светослав Глосов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“. Той благодари на журито за високата оценка и подчерта, че през тази година АПИ ще стартира тръжни процедури за около 3 млрд. лв. Голяма част от тях се финансират от ЕС. Горди сме, че голяма част от обектите, включително и наградените, са изпълнени от български компании, заяви инж. Глосов.

Общо 2 проекта на Агенция „Пътна инфраструктура“ бяха отличени по време на церемонията. Втората награда е за рехабилитацията на пътя Асеновград - Смолян, реализирана по програма "Транзитни пътища V".

Тази година отличията са в 5 категории, а победителите са определени от 17-членно авторитетно жури. Проектите, които са оценявани са реализирани в периода 1 януари 2016 г. - 31 декември 2017 г. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии