BMW с очаквания за рекордни продажби през 2018-а

Плановете предвиждат повече разходи за развойна дейност
21 мар 2018 18:45, Красимир Ангелов
3
BMW с очаквания за рекордни продажби през 2018-а
Снимка: Колела

BMW Group очаква да постигне девета поредна година на рекордни продажби, приходи и печалба през 2018, обяви главният изпълнителен директор на компанията Харалд Крюгер по време на годишната отчетна конференция на компанията в Мюнхен.

Това ще бъде постигнато въпреки рекордно повишените разходи за развойна и изследователска дейност, съобщава AutoMedia.bg.

През 2017 баварската група е продала 2.463 милиона автомобила от трите си марки и 164 000 мотоциклета, и така остава най-големият производител в премиум сегмента в света, подчерта Крюгер. Приходите на компанията достигат 98.7 милиарда евро, а нетната печалба след данъчно облагане е 8.7 милиарда евро.

За седма поредна година маржът на печалбата е над фиксираните като цел 10 на сто - в този случай 10.8%.

Цялата автомобилна индустрия навлиза във фаза на "безпрецедентни технологични промени", коментира Харалд Крюгер. "В същото време тя трябва да се справи с предизвикателствата на текущите сътресения и несигурност. В BMW ние разглеждаме това като възможност и следваме ясна стратегия. Защото бъдещето на мобилността се създава днес", подчерта той.

За целта групата ще увеличи разходите си за развойна и изследователска дейност от миналогодишните 6.1 милиарда евро до над 7 милиарда през 2020 година. Компанията открива свой собствен център за разработване на автономно управление край Мюнхен, и успоредно засилва офанзивата си в областта на електромобилите. Още догодина тя ще представи следващия си чист електромобил - i4, четириврато купе, замислено като пряк конкурент на Tesla Model 3.

Още новини за BMW четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: BMWBMW Group
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са едни абсолютни измислици.Моя Москвич събира 45 килограма картофи само в джабката.На задните седалки и в багажника още 450 килограма.Какво ми се хвалят тия шваби.Смешници!
2
6
 
40
 
! Отговори
мухахах преди 6 години
Ужасна статия! Долна западна пропаганда!! Ни дума за Лада Веста!!!!!!!!!!!! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
1
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия движи това кълбо напред!