Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Две-три седмици са нужни за анализа на пробите от случая Скрипал

1 коментар
Две-три седмици са нужни за анализа на пробите от случая Скрипал

Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) се нуждае от две-три седмици, за да завърши анализа на пробите, които е взела в Англия, за да изясни отравянето на бившия руски агент Сергей Скрипал, предаде Франс прес.

Пробите, взети от експертите на ОЗХО, които пристигнаха в понеделник в Обединеното кралство, ще бъдат изпратени в централната лаборатория на организацията в Хага и после в други специализирани лаборатории, уточни генералният директор на ОЗХО Ахмет Юзюмджу.

"Ще бъдат нужни още две-три седмици, за бъде завършен анализът", заяви той пред журналисти в централата на ООН.

Юзюмджу добави, че не желае да предварително относно резултата от работата и отказа да изрази мнение дали анализите ще могат да докажат или не наличието на химическия агент "Новичок", разработен в Русия.

Юзюмджу беше в Ню Йорк, за информира Съвета за сигурност на ООН на заседание при закрити врата за употребата на химически оръжия в Сирия.

 

Инспектори от Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) започнаха работа на мястото на нападението с нервнопаралитично вещество срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал в британския град Солсбъри, предаде Ройтерс в сряда.

 

Инспекторите пристигнаха в бирария "Мил" в Солсбъри, където Скрипал и дъщеря му Юлия влезли за питие на 4 март.

 

След това те бяха открити в безсъзнание на пейка до търговския център Молтингс и остават в болница в критично състояние.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

1 коментар

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. trezwomislesht
    #1

    А защо им е нужен такъв анализ? Тереза Мей и Борис Джонсън вече обявиха виновника и приеха съответните мерки за нажежаване на отношенията. Ще се повтори случая с химическите оръжия на Асад, които бяха използвани от "незнайни" структури, но свършиха добра работа на "знайните", като налице имаме 6 годишна война в Сирия.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.