САЩ твърдо: Не се страхуваме от търговска война!

Това обаче не е целта ни, увери финансовият министър
21 мар 2018 07:44, Елка Василева
6
САЩ твърдо: Не се страхуваме от търговска война!
Стивън Мнучин. Снимка: Reuters

Министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин увери, че страната му не се страхува от търговска война, като същевременно уточни, че това не е нейната цел, съобщи Франс прес.

"Ние трябва да бъдем подготвени да се намесим в защита на интересите на САЩ, за да защитим една справедлива свободна търговия", каза Мнучин на пресконференция в края на двудневната среща на финансовите министри от Г-20 в Буенос Айрес.

Търговската война "не е наша цел, но ние не се страхуваме от нея", предупреди той, повтаряйки думите на президента Доналд Тръмп, чието решение за въвеждане на вносни мита от 25 процента за стоманата и 10 процента за алуминия ще влезе в сила в петък.

"Не става въпрос за протекционизъм, а за свободна търговия, която да е справедлива и реципрочна", изтъкна неколкократно американският министър на финансите, който също призова Китай да отвори пазарите си за американските фирми.

Мнучин, който отбеляза, че е имал "позитивни" разговори в Буенос Айрес, не пожела да разкрие дали освен Канада и Мексико други страни ще бъдат изключени от митата върху стоманата и алуминия, както настояват най-вече европейците.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е света да да ви бие един шут. Добре си търгувате арабски петрол със зелени хартийки, но другите страни могат да го приравнят към златото или друг вид хартийки, за да има световна демокрация. Ако не, то стойността на всичко може да се изчислява в килограм обогатен уран.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, да не ви е страх... Нищо, не е късно да ви е страх. Затова лаете.
4
7
 
22
 
! Отговори
Свобода и САЩ? преди 6 години
Свобода и САЩ са две несъвместими понятия!Имаше ли свобода в бомбордировките над Сърбия, Япония, Ирак, Сирия,Либия - бяха готови на преговори, щати от Мексико? Без Резолюции на ООН, къде ви е свободата? Добре че Франция, Германия, Русия, Китай, Япония имаха чест и достойнство да ви наложат ВЕТО и димломатически несъгласия с варварската ви агресия.Повлякохте Полша, Украйна, Литва, Латвия, Естония във войната на омразата.След последните събития няма хора изпитващи симпатии към САЩ и Великобрита
3
6
 
19
 
! Отговори
българина преди 6 години
знаем знаем, сащ не се страхуват от никаква война защото само това могат, но вече си намират майсторите и ще го ядат яко, факта че откриват фронт след фронт говори за безсилие и само кухи демонстрации, точно като Хитлер, сащ скочиха срещу Русия, и това ще име, от тук нататък надолу по зелената спирала. мексико си чака тексас флорида и ню мексико и т н
2
3
 
31
 
! Отговори
Adam преди 6 години
Дотука с глупостите за дибйли за свободни пазари и демокрация :))
1
3
 
32
 
! Отговори
noFreeman преди 6 години
ооо ще започнете да се страхувате... печатари на зелени хартийки... ще дойде време няма да има за кого да печатате листчетата си... каква икономика сте бе... произвеждате само царевица отровена, крави, бърбън, дънки и мулати и *** на килограм + фашизъм във вашата сбирщайн коруба... с-м-е-ш-н-и-ц-и с една дума