САЩ дали оръжия на терористи в Сирия, твърди Ердоган

Изпратили 5 000 камиона с оръжие и 2 000 контейнера с боеприпаси
20 мар 2018 20:45, Елка Василева
255
САЩ дали оръжия на терористи в Сирия, твърди Ердоган
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

САЩ са доставили голямо количество оръжие на терористични групировки на територията на Сирия. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от телевизия Хабертюрк.

Ако ние сме стратегически партньори, това означава, че вие - САЩ, трябва да ни уважавате и да спрете да ни лъжете, посочи турският лидер.

Изпратили сте в Сирия 5 хиляди камиона с оръжие и две хиляди контейнера с боеприпаси. Значи отвърнахте на нашето искане с отказ, а сте снабдили терористичните групировки с оръжие. За какво партньорство може да става въпрос?, попита Ердоган, без да уточни за какво именно искане от страна на Турция става дума.

Той добави, че в момента това оръжие преминава в ръцете на турската армия, информира ТАСС.

Намираме тунели, а в тях има складове с оръжие, намираме домове, пълни с боеприпаси. Унищожаваме всичко това, посочи президентът.

Турция предприе на 20 януари операцията "Маслинова клонка" в района на град Африн, насочена срещу сирийските кюрдски милиции Сили за защита на народа (СЗН) и Партията на демократичния съюз, които Анкара смята за терористични организации, свързани с нелегалната Кюрдска работническа партия (ПКК), припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
11
 
1
 
! Отговори
Путин преди 6 години
Ердоган скоро ще умре.Повярвайте ми.
213
1
 
11
 
! Отговори
бг преди 6 години
Значи в " свободния свят" ,контролиран от троцкистките ешкиназки евреи трябва да имаш смелост,за да кажеш истината.
212
1
 
16
 
! Отговори
Тъпчо преди 6 години
Това всички го знаят,само тои има смелост да го каже
211
0
 
6
 
! Отговори
бг преди 6 години
Ходорковски,Бенямин Натаняху,Меделин Олбрайт,Соломон Паси,Навални,Виктория Нюланд,Джо Байден,Мика Бжежински,Николай Младенов,Хилъри Клинтон,Майкъл Каплан,Ципи Ливни,Филип Димитров,Уолф Блитцер,Дайан Файнщайн,Стефан Тафров,Джордж Сорос,Нанси Пелози,Джоузеф Лиеберман,Джон Подеста,Иванка Тръмп,Марко Рубио,Уесли Кларк,Майк Помпео,Аштон Картър,Петро Порош,Николас Бърнс,Ричард Хаас,Мит Ромни,Яценюк,Коломойски,Барак Обама,Шапиро,Еми Гуудман: Не нарушаваме наставленията на Тората и Талмуда.
210
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАз пак казвам: ДО РЕ ЧЕ ТУРЦИТЕ НИ СА СЪСЕДИ, ако не бяха те НЕЗНАМ ДАЛИ ЩЕШЕ ДА ИМА БЪЛГАРИЯ, погледнете историята където са били АНГЛИЧАНИТЕ не си говорят дори майчиния език а Англичанин--е равен на АМЕРИКАНЕЦ
209
14
 
4
 
! Отговори
Евр. преди 6 години
Абре Мердогане,гледай си държавицата и не надничай в чуждите канчета,да не получиш едно канче по канчето!
208
10
 
7
 
! Отговори
Евр. преди 6 години
Мердо-*** пък дава оръжия на прости хора с първобитно религиозно изповедание.
207
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-голямото безобразие е че въоръжиха Турция. Всичко останало бледнее пред това.
206
1
 
19
 
! Отговори
Ха ха преди 6 години
То да беше само Сирия. Нали и Бен Ладен им беше до едно време пръв приятел. После викат, а сега кво стана
205
1
 
9
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
СИРИЯ-СИРИЯ- "БАБАН СИРИЯ "!!! ФРАНЦИЯ БЕШЕ АКТИВНАТА ВЛИЯЕЩА СИЛА В СИРИЯ И ДЪРЖАВАТА "ЦЪВТЕШЕ " !!! КОЛКОТО ПОВЕЧЕ "ЦЪВТЕШЕ" ,ТОЛКОВА ПО-ГОЛЯМА ЗАПЛАХА ЗА ИЗРАЕЛ СТАВАШЕ !!!!... " ДАВАШ ЛИ ДАВАШ -ГОЛАН ЙОВО -ХУБАВА СИРИЯ НА ЕВРЕЙСКА ВЯРА" !!! "МОРЕ АМЕРИКАНЕЦО -ВОЙНА ТИ ДАВАМ -СИРИЯ НЕ ДАВАМ НА ЕВРЕЙСКА ВЯРА " !!??!!??
204
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато Ердоган казва, че царя е гол!!!Първите дет ГРУХТЯТ са българите лижещи на америка ...!
203
38
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган е пълен психопат. Жалко, че такъв зъл човек ни се падна за съсед. Турците са ми най-неприятните съседи. Необразовани, злобни, нискоинтелигентни, неумни, жестоки. Искат само да убиват невинни хора и са алчни за територии... Жалко, че такива гадняри ни се паднаха за съсед, с такъв *** не можеш да се разбереш.
202
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"На тоя ръцете му са изцапани с невинна кръв. Влезе да трепи хора в Сирия. Пълен ненормалник."Гледай си вашите оклепани ръце с л....., които се бършат някой г....:-)Като видя такива посиняли като теб ми става много гот!!! :-)
201
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тоя ръцете му са изцапани с невинна кръв. Влезе да трепи хора в Сирия. Пълен ненормалник.
200
8
 
31
 
! Отговори
Bozkurt преди 6 години
Хей продажни българи стига сте критикували турците гледайте си държавата турците много добре знаят къде.кога и какво да правят а колкото до Ердоган турският народ е с него
199
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"НО Вие не обичате кюрдите и ги наричате "терористи"!"Да защото не обичаме кюрдите Примиера ни е КЮРД! В партията на Ердоган има доста кюрди, депутати..Полицаи и военни кюрди имаме... Фети Секин например полицай Кюрд, почина в Измир, преотвратявайки атентат на пкк...Учетели, Лекари и тн.*** запомни, не всеки кюрд подкрепя ПКК и не всеки от ПКК е кюрд!!!Посинявай! Ердоган Президент и на Новата Президентска Република!
198
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ердоган е психично болен. Къде си ми тръгнал на война ?! Да убиваш невинни хора."Кои невинни бе... Тези униформените, които в ръцете си имат оръжия ли...Обречени сте с тези капаци на учите и с тези размисли и страсти винаги да сте последни в сичко, винаги слугуващи на някой и на изчезване... Защото ти не гледаш никога на къде вървиш ти, защото все гледаш чуждото и чакаш на готово... Природата си знае работата!!!
197
34
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турците са агресивни и злобни хора. Навсякъде само войни правят. Майка си ли търсят в Сирия ?! Защо убиват невинни хора ? Турците са престъпници.
196
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган е психично болен. Къде си ми тръгнал на война ?! Да убиваш невинни хора. Ти си пълен психопат. Единствено Китай е велик, защото не воюва, ами си седи и се развива мирно и разумно.
195
5
 
22
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Всеки ден нови оръжия летят към Сирия. Американците са ***.