Opel Stock

Дупките по пътищата на Великобритания струват на водачите 915 млн лири

Дупките по пътищата на Великобритания струват на водачите 915 млн лири

Дупките по пътищата на Великобритания струват на водачите 915 млн лири

Реклама Honda ZR-V
Според проучване на Kwik Fit- най-голямата мрежа сервизни центрове във Великобритания, ремонтните дейности, които е трябвало да бъдат извършение през миналата година по автомобилите на местните водачи в резултат на близката им среща с дупките по пътищата, се оценяват на 915 млн английски лири.

Данните от проучването на Kwik Fit сочат също така, че броят на претърпялите повреда в резултат на пътните дупки автомобили се е увеличил с 34% в сравнение с 2016 година, а с повреда през 2017 година могат да се “похвалят” 25% от всички шофьори във Великобритания.

Според изчисленията на Kwik Fit, средната цена на ремонта в резултат на попадането на автомобил в дупка на пътя- в това число спукани гуми, изкривени джанти, повреди по окачването, управлението и купето, е на ниво от 111 лири срещу 108.6 лири за 2016 година.

Въпреки минималното увеличение в този параметър, от компанията отчитат внушителен ръст в броя на претърпелите повреди коли през последните 2 години- от 6.3 млн през 2016 до 8.2 млн през 2017 година. Това е довело до скок от 231 млн лири в оценката на общите щети.

На фона на пътната ситуация в България, водачите във Великобритания трябва да се чувстват истински късметлии с показател от само 70%, които се натъкват на дупка на пътя със своя автомобил само веднъж седмично. 25% пък споделят, че попадат на тази ситуация ежедневно. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Maybach Mercedes-Benz

Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE подскача до 100 км/ч за рекордните 2.8 секунди

Апр 20, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус Citroen

CITROEN НАВЛИЗА НА B-SUV ПАЗАРА С ИЗЦЯЛО НОВИЯ C3 AIRCROSS - ИЗДРЪЖЛИВ, СТИЛЕН И МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН

Апр 20, 2024