Opel Stock

Magna Steyr ще прави спортните “близнаци” на BMW и Toyota

Magna Steyr ще прави спортните “близнаци” на BMW и Toyota

Magna Steyr ще прави спортните “близнаци” на BMW и Toyota

Реклама Renault Arkana
Контрактният автомобилен австрийски производител Magna Steyr ще прави двата нови спортни модела, развити съвместно от BMW и Toyota. Японският близнак беше представен в Женева с концепта Toyota Supra, а сеурийното му изпълнение ще достигне пазара в началото на следващата година, възстановявайки името Supra в гамата на марката. Целта на японците е моделът да доави повече емоционален призив в моделната гама на марката.

Очаква се BMW да покаже своя вариант във вид на родстър през лятото, като дизайнът му ще ползва някои от чертите на концепта Z4 демонстиран миналия август по време на седмицата на автомобила в Монтерей, Пебъл бийч, Калифорния.

От Magna International отказват коментар по случая, защото нито BMW, нито Toyota не са го направили и заради това австрийците също нямали възможностх да го сторят. По принцип контрактното производство на Magna Steyr става във фабриката в Грац, Австрия, където се правятт нишови модели, но там капацитетът е запълнен и се предвижда допълнително разширение. От Magna казват, че след това заводът ще има производствен капацитет от около 200 000 коли годишно.

В този завод се прави моделът Mercedes G class от 1979-а насам. На същото място се произвеждат още варианти на BMW 5-series с конвенционално или хибридно задвижване. В края на миналата година стартира и производството на Jaguar E-Pace, а в началото на тази година към него беше добавен на конвейера и електрическия I-Pace. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили BYD

BYD гони 20% ръст в глобалните си продажби през 2024 година

Мар 29, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Tesla Xiaomi

Xiaomi лансира първата си електрическа кола. Цена е изненадващо достъпна

Мар 29, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Suzuki

Февруари 2024: Suzuki записа ръст от 11.5%

Мар 29, 2024