Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Колата, с която е пътувала Юлия Скрипал за Солсбъри, е била иззета за експертиза

2 коментара
Юлия Скрипал

Автомобилът, с който дъщерята на Сергей Скрипал - Юлия Скрипал, е пътувала от лондонското летище Хийтроу за град Солсбъри, е била иззета за съдебна експертиза, съобщава британският в. "Дейли телеграф", цитиран от ТАСС.

На 3 март Юлия е била посрещната на летището от семейния приятел Рос Касиди, който я откарал с колата си до дома на Сергей Скрипал в Солсбъри. Касиди е потвърдил, че колата му е била иззета за проверка.

Разузнавателните служби предполагат, че нервнопаралитичното вещество, с което са отровени Скрипал и дъщеря му, може да е било скрито в багажа на Юлия.

 

Същевременно британският премиер Тереза Мей каза днес, че Русия е виновна за отравянето на бившия руски шпионин и двоен агент Сергей Скрипал, предаде Ройтерс.

"Това, което видяхме, показва ясно, че няма друго заключение, освен че руската държава е виновна за станалото по улиците на Солсбъри", заяви Мей в ефира на телевизия "Скай нюз", когато бе попитана дали Путин лъже.

По думите ѝ Москва "има мотив и намерение и това, което наблюдаваме, е част от модела на поведение на Русия в Европа", добави премиерът.

Според руския президент Владимир Путин е нелепо да се мисли, че Москва стои зад отравянето на Скрипал и неговата дъщеря, които са в критично състояние в британска болница.

Експерти по химическите оръжия пристигнаха днес във Великобритания да вземат проби от нервнопаралитичното вещество, използвано за отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал, предаде ДПА.

Екипът на базираната в Хага Организация за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) ще изпрати образците в международна лаборатория, а резултатите от анализите се очакват до две седмици.

На днешната си среща в Брюксел външните министри от Европейския съюз заявиха, че съюзът осъжда остро нападението срещу Скрипал и дъщеря му. Те настояха Русия да отговори на въпросите, зададени от Лондон и съюзниците му, и изразиха безусловна солидарност с Великобритания.

ЕС е шокиран от дръзкото използване на бойно невротоксично вещество от тип, разработен от Русия, на европейска земя за първи път от повече от 70 години, се казва в изявление на външните министри от ЕС.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

2 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Stoian Markov
    #2

    Спомняте ли си как британски министър председател излъга целия свят за химическото оръжие на Садам, а после се оправда с ЦРУ. Само за публиката: Къде живее и работи сега химикът, разработил отровното вещество? Какви количества от него са изнесени като проби за сравнение при ликвидацията на завода за неговото производство от американските наблюдатели? В кои страни продължават изследванията, свързани с това вещество? И последно, ако английското правителство смята, че неговите поданици ядат ягодите

  2. Бивш директор на израелските тайни служби обяви-ако бяха руснаците-намяше дя има НИКАКВИ следи!

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.