New Dacia Duster

Новият MAN Lion’s City – следващото поколение градски автобус

Новият MAN Lion’s City – следващото поколение градски автобус

Новият MAN Lion’s City – следващото поколение градски автобус

Реклама Skoda Stock
Компанията MAN Truck & Bus представи градски автобус от следващо поколение с име MAN Lion’s City. Той е принципно нова разработка на компанията в този клас за последните 18 години. MAN Lion’s City е 12-метров автобус от новото поколение с нисък под и беше официално представен на изложбата MAN BusDays в Мюнхен от 15-и до 16-и март.

Новата машина се различава кардинално от своя предшественик, който се задържа на конвейера цели 18 години. Външно MAN Lion’s City се отличава с напредничав дизайн – налице са и светодиодни фарове и задни светлини. Благодарение използването на напредничави материали и нов силов агрегат масата на автобуса е намалена със 1130 кг, в сравнение с предшественика му с двигател D20.

MAN Lions City 2018-а има нов турбодизелов двигател D1556LOH, който съответства на идващия екостандарт Евро 6D, влизащ в сила от 1-и септември 2019-а година. Моторът е с ходов обем 9,0 л и се предлага във варианти на мощноста от 280, 330 и 360 к.с.

Като опция се предлага хибридния модул MAN EfficientHybrid. Става дума за генератор, преобразуващ кинетичната енергия на спирането в електрическа. Така се зареждат специални суперкондензатори, разположени на покрива на машината. Зарядът в тях служи за захранване на спомогателните системи на автобуса, независимо от работата на основния двигател. Системата позволява подобряване на горивната икономичност с цели 16%.

MAN Lion’s City е оборудван с ново независимо предно окачване. Повишеният комфорт на возене се дължи и на специалните иновационни добавки PCV (Premium Comfort Valve) в амортисьорите. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Ford GM Tesla

Още един сериозен играч в класа на EV-пикапите - GMC Sierra EV - видео

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Renault

Renault Captur facelift: с ново лице и Google

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Audi

Новите Audi A3 и A3 Allstreet - видео

Апр 26, 2024