Един кмет не издържа: Щъркели, кучета, кокошки! А хората кога?

"Остана ли в нас малко човещина", попита Генчо Колев работещите в институциите
18 мар 2018 07:30,
277
Един кмет не издържа: Щъркели, кучета, кокошки! А хората кога?
Снимка: "Монитор"

Един кмет не издържа и попита публично дали обществото не влага прекалена енергия в грижата за щъркели, кучета и други животни докато много хора живеят в мизерия и никоя институция не я е грижа за това.

Кметът на селската община Опан Генчо Колев изля гнева си в пост във Facebook. Повод за яда му станала разправия около съдбата на старо щъркелово гнездо върху купола на храма в родното му село Бял извор, който пострадал при неотдавнашна буря, пише "Монитор".

Констуркцията трябвало да бъде демонтирана и ремонтирана бързо, за да се изпреварят идващите пролетни дъждове. Три дни обаче институциите в държавата и екоорганизации си разменяли кореспонденция, за да се получи разрешение старото гнездо да бъде свалено и монтирано на друго място.

"Проведох многобройни разговори и писма с национални и неправителствени организации, за да получа посоката, която трябва да спазвам. Всички с голяма загриженост се вайкаха, какво ще е съдбата на щъркелите, които до момента все още не бяха се населели и според еколозите не са се сдвоили/чифтосали/. Използвайки тези критични 1-2 дни, спешно организирах техника за свалянето, но преди това разпоредих да се монтира ново гнездо на електрически стълб, който не е свързан с проводници в близост до старото гнездо", разказа кметът в социалната мрежа.

На стълба било поставено и част от старото гнездо, а в момента на свалянето журналисти и представители на неправителствени организации не спирали да се интересуват от случая. Имало дори обаждания на спешния телефон, за трагичната участ, която следва.

"Не зная защо все мисля, че нашето общество влага прекалена енергия за това какво става с щъркелите, кучетата, "щастливите кокошки" и различната друга твар, а е малко загрижена за това, как хората живеят", допълва обаче Генчо Колев.

"Ако не знаете идете в село  Тракия, в разрушения ракиен казан и вижте как хората, които нямат дом, живеят там /по-зле от кучетата/. Ако някой е загрижен, може да попита, но не вярвам, защото няма подобни институции, които да направят нещо реално за тях. Някой интересува ли се,тези бедни хора, какво ще ядът днес, а утре.?... Това е новата философия на педерастията и то не във физическия смисъл, а тази на ментално ниво в т.н. европейско общество…", пише още гневният кмет.

На края на поста си той завършва с призив към по-висшите чиновници: "Ей хора от разни бюрократични инстанции и организации, остана ли сред нас малко човещина, за да помислим и малко за хората, които по нещастие живеят в тази страна и при тези измислени правила и приоритети!!!!"
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
1
 
4
 
! Отговори
Един Българин преди 6 години
За хората, кмета да се обади на Карбовски и Иван Ласкин.И защо е чакал последният момент, за да мести гнездото.. То си има срокове, начини.... Никой не е виновен, че сам той не ги е спазил, а е решил да претупа нещата.
249
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този кмет е обикновен кадър на БСП. Прочетете му биографията.Шеф на БСП дружината в селото, после отива в МЕР, после в ДАНС... движение по етажите на власта благодарение на Партията ;)
248
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кмета какво е направил за хоратя ?!Само с писаници във фейсбук нищо не става, трябва да се работи!Кмета кандидатства ли по европроекти ... навярно не е ... а там дават много пари.Кмета не разбира, че се дават пари за свършена работа, комунизЪма си отиде отдавна.
247
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...........глас в пустиня....................
246
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България герберунгелите живеят добре, а хората са нсещастни.
245
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, кмете! Много си прав!
244
1
 
32
 
! Отговори
Щъркела преди 6 години
Абе може ли да има толкова *** коментари. Омръзна ми с това противопоставяне САЩ -Русия , социалисти - капиталисти. Кмета има проблем , че трябва да задели средства да се съобрази с всички институции за да спаси едно падащо гнездо, а в същото време не може да даде пари на бедните.
243
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Статия копирана от Монитор и толкова много коментари , колко балами има
242
29
 
6
 
! Отговори
:) преди 6 години
Такива колхозници, живеещи още в 19 век, да си стягат багажа и марш към матушката си Рассия. Няма нормален човек с името Генчо, Бенчо или Пенчо, факт!
241
2
 
24
 
! Отговори
Бучински преди 6 години
До ВековЕто ти 1%,и докато спасяват щъркели,да не се окаже,че хората са изчезнали,че села вече нямаМизерия, мръсно, изхабено.А това , че някой го каза, е сигнал,че вече неможе да се прикриват от властта,зад измислени програми за опазване на щурците,че има мизерия,че има и други градове освен София.Съжалявам, нищо против тебе.А на нашите политици пожелавам, само това най лошото
240
19
 
5
 
! Отговори
Веков преди 6 години
И накрая един съвет към кмета и феновете му - другаре викнете Неволята да ви помогне, друг шанс няма, защото соца, колкото и добър да беше умря.
239
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Веков до 246Нищо не зависи от мен. Пред мен има една стена, издигната от тия, на които тя им е удобна.
238
14
 
7
 
! Отговори
Веков до 243 преди 6 години
Държавата нищо не използва - сега ти си част от нея и грижата за всичко което става в държавата е и твоя както и на този кмет. Само с приказки не става, всеки според възможности и способности трябва да допринесе. Мрънкане на кмет в интернет не помага на никой.
237
0
 
6
 
! Отговори
До 231 преди 6 години
Пътя към ада е постлан с добри намерения - ще е хубаво да помислиш върху това, вместо да се цупиш и да отричаш фанатично всичко което не съвпада твоите представи за света. ОК прави добро, каквото и да влагаш под това, но не налагай на другите стандарти за добро и лошо, защото няма такива - просто не пречи на другите, не ги тормози с твоите мании, не се представяй за последна инстанция, не си внушавай че само твоето мнение е меродавно.
236
11
 
13
 
! Отговори
Веков преди 6 години
До БучинскиМен човечност по фейсбук от кмет не ме топли. Искам реални действия. 99% от селските кметовете смятат че основното им задължение е да вземат заплата , да дават служебни бележки и ако падне някоя далаввера да се облажат. Като гледам и тоя най-вероятно е такъв щом е тръгнал да се прави на загрижен във форумите.Междувпорчем грижата за приорадата в частност щъркелите, също е човечност не по малко важна от всяка друга.
235
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВековКогато държавата използва механизми да държи доходите ниски и гарантира концентрация на паричен капитал в ръцете на определени хора- ще упрекваме институции и държава.Доходите са нечовешко ниски. Какво направиха синдикатите, за да са в услуга на властта- разбиха народното недоволство на парчета. Поотделно стачкуваха здравни работници, отделно полицаи, отделно учители, отделно надзиратели... за да няма общонационална стачка.После хората оскотявали, крадели. В гладен човек човешко няма.
234
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 227Стига с това "по селата крадат възрастните хора". Ако има работа и достойно заплащане, никой няма да ходи да краде 10 лв от някой дядо или кокошката му. Кражбите говорите, ама жалките пенсии не споменавате. Ежедневно ограбват труда ни, времето ни, здравето ни и ни внушават, че не сме образовани, некадърни, затова ни плащат малко. А институции и синдикати мълчат пред системната кражба на труд. Хората измират от мизерия, оскотяват, а други се грижат за сдвояването на животни.
233
3
 
10
 
! Отговори
Бучински преди 6 години
До ВековРаботя и живея на запад и мога да ти напиша,че на запад има много повече човечност и разбиране.А хора които излизат от нормите на човешкото поведение,не ги зачитат никаде.
232
7
 
6
 
! Отговори
Веков преди 6 години
Аз искам да попитам този другар работил ли е на запад или за западна фирма? Там всеки върши това което е според спосбностите му и оправдания от типа ама то оня е виновен(в случая държавата) не минават.
231
7
 
8
 
! Отговори
Хе-хе преди 6 години
Бай *** умен, акъл не ще, иска пари.