В деня на пролетта - всички ще почиват в Кюстендил

Общинският съвет реши 21 март да е официален неработен ден
17 мар 2018 21:08,
5

Допълнителен празничен ден ще имат в община Кюстендил. Общинският съвет в града реши датата 21 март да е официален неработен ден. Тогава там празнуват идването на пролетта, а от много години денят е и празник на града.

Всички работодатели са задължени да пуснат служителите си в почивка, в противен случай ще трябва да им заплатят допълнителен труд, пише Bulgaria ON AIR.

Една след друга институциите в Кюстендил обявиха, че ще се съобразят с решението на Общинския съвет и на 21 март няма да работят.

Някои от работодателите обаче не харесаха особено заповедта и още отсега правят сметки как да компенсират извънредния почивен ден.

Ако на 21 март някой все пак бъде извикан на работа, то той ще получи допълнително възнаграждение. В Кюстендил очакват това да доведе до вълна от желаещи да работят в деня на пролетта.

В Кюстендил се надяват почивният ден на 21 март да накара повече хора да излязат на централния площад за празника на града.

Традиционно тогава в парк Хисарлъка ще бъде посрещната "Девойка Кюстендилска пролет", а кое момиче ще спечели приза, ще стане ясно на официална церемония тази вечер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Кюстендилец преди 6 години
Това е християнският празник св. Четиридесет мъченици и понеже по действащият до 1970 г календар се падаше на 21 март ,комунистите решиха да посрещат пролетта ,защото не можеха да спрат хората да излизат в Хисарлъка и да почитат светиите...Това е истината.
4
0
 
6
 
! Отговори
... преди 6 години
То не останаха хора там ама нека да почиват...
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилният словоред е: "В деня на пролетта - в Кюстендил всички ще почиват." Така кактго е написано все едно цяла България ще се струпа в Кюстендил да почива.
2
4
 
6
 
! Отговори
мюмюн преди 6 години
До Анонимен 1днес кюстедилските сливи вързвате през март ....
1
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При бай Тошо нямаше банани и тоалетна хартия сега има много тоалетна хартия и банани.