Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Депутат от БСП: Борисов стои зад ”Инерком”

13 коментара
Стоян Мирчев, сн. Дарик радио

Бойко Борисов стои зад "Инерком", заяви депутатът от БСП Стоян Мирчев в коментар на сделката за продажбата на ЧЕЗ.

"Финансовите потоци, които стоят зад Гинка Върбакова, са неясни. Тоест, те не са неясни капитали - сянката на г-н Борисов, която дори вече не е сянка и се вижда цялото му тяло", заяви Мирчев в събота пред Дарик радио.

Той припомни, че през 2009 г. Борисов е сложил в надзора на ЧЕЗ "негов близък приятел от предишния му бизнес в силовите групировки".

"Той беше изгонен през 2013 г. и тогава прокуратурата повдигна дело, че от ЧЕЗ от обществени поръчки са източени 800 млн., което със сигурност е оказало влияние и върху сметките, заради които станаха после протестите. В един момент обаче прокуратурата запуши тази сделка, тя остана в миналото и хората я забравиха. Жената на този човек, който нищо не разбира от енергетика, беше сложен в надзора на ЧЕЗ, сега можем да я свържем в добри отношения с Гинка Върбакова", заяви Мирчев.

От България си тръгват инвеститори, които твърдят, че си тръгват заради правителството, посочи още той.

Той коментира още, че е необходимо да има повече участие на държавата в определени сектори на икономиката.

Според него държавата трябва да изкупи активите на ЧЕЗ и да управлява това електроразпределително дружество. От думите на Мирчев стана ясно, че БСП е против държавата да участва като съсобственик в сделката за ЧЕЗ.

анкета

Вие ни познавате. Нека го направим взаимно!

Отделете няколко минути за анкетата и ни помогнете да сме ви по-полезни.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

13 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Bлaдo
    #13

    вътрешен скандал за гЕрБсп-то... - комунарите просто се пазарят за процент, по-голям от процента на 'патрЕотите'...

  2. sokrat
    #12

    Три поколения негодници от рода на Стоян Михайлов - той, синът му и внукът му - са наритвани от Бойко Борисов и мачкани на всички избори, а мърсотията не спира да тече от устата им. Живковият секретар Стоян Михайлов е от село Скравена, където беше женският лагер, а той твърдеше, че нищо не знаел за тоя лагер. Овчарите в селото знаеха, Стоян Михайлов не знаел, негодникът мръсен...

  3. Phoenix
    #11
  4. Така е при демокрацията! Не ви харесва, но я искате, нали бе? Така е в ЕС! Щото Лисабонският договор гарантира свободата на капитала, включително офшорките! Не ви харесва, но сте за ЕС, нали бе? Един човек е превърнал държавата в своя бащиния И иска да изкупи държавата с помощта на парите, приобити от корупция! Не ви харесва, но сте за ЕНП, нали бе? Вашите работодатели се ръкуват, целуват, прегръщат, разговарят с Него! Не ви харесва, но ги подкрепяте, нали бе?

  5. Phoenix
    #8

    Този Стян Мирчев не е ли син на Михаил Мирчев,кандидат за кмет на София от БСП? А дядо му не ли също Стоян Михайлов,един от идеолозите на възродителния процес и приближен на Тодор Живков?? Тогава какво ни учудва,че такива издънки на ония,които обираха българските мандри,а после слязоха от горите и завзеха с терор властта на 9 септември,сега се опитват да дават акъл и да се намърдват в политическия живот у нас!! Така е, след като не ги завряхме на майка им в землянката, а ги оставихме и помилвахме /?/, а пък те ни се качиха на главата...

  6. milan
    #7

    Уви,Борисов стои зад всичко ефективно в България,напоследък.Понеже,БСП нямат алтернатива на това правителство,други няма.

  7. [email protected]
    #6
  8. stefanmg
    #5

    Само 4 ли Гербави трола се активираха.... Аре бе закво ви плащат заплати?!?!?' Съгласен съм с това комуне като цяло, освен че държавата трябва да става собственик. Дали тиквата ще източва ЧЕЗ през Гинка или държавни назначения няма значение.... Другото е че жената на Каратиста не е в ЧЕЗ а в общинския съвет....

  9. Коментарът е изтрит в 21:57 на 7 януари 2021 от автора.
    #4

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.