Wi-Fi в болници, училища и градинки в София. Кога?

Общината кандидатства за европари за безплатния нет
16 мар 2018 15:30,
17
Wi-Fi в болници, училища и градинки в София. Кога?
Снимка: архив Reuters

Безплатен интернет да бъде пуснат в болници, паркове и училища в София. Това са част от стотиците предложения на районните кметове, от които ще бъдат отсяти няколко, които ще получат европари за реализацията им.

Предложенията са във връзка с кандидатстване на София по програма на Европейската комисията, която ще осигури ваучери за безплатен интернет на европейски общини.

"Идеята е на българския еврокомисар Мария Габриел, която създава тази възможност за всички общини в Европа, за получаване на ваучери за изграждане на такава зона, където градът прецени", обясни пред "Монитор" кметът на София Йорданка Фаднъкова и допълни, че ЕК ще раздаде 1000 ваучера, чиято стойност е по 15 хил. евро.

"Предстои да бъде отворена платформата за кандидатстване и тъй като общо взето принципът е "първият по време, първи по право", стига да се попълни добре формата, направих екип, който да работи по тази тема и да бъдем напълно готови в първата минута да подадем нашите документи", каза Фандъкова.

Водещ критерии ще бъде броят на хората, които ще се възползват от безплатен Wi-Fi. Кметицата заяви, че ако успеем да спечелим парите ще бъдат насочени към осигуряването на безжичен интернет на места, които се посещават от най-много хора. С приоритет ще са паркове, площади, пазари и градският транспрот.

В предложенията за разширяването на достъпа до интернет влизат 300 автобуса, част от Борисовата градина, градината "Кристал", Женския пазар, площад "Бански", както и други централни площади като "Народно събрание", детски площадки и зелени площи по кварталите.

В момента в София безплатен интернет има на всички 35 метростанции, както и в над 270 автобуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оптиспринт да си маха звънчевите системи от звънците щом нема тв и вас да ви няма
15
0
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
колко пъти ще прекарват безплатен нет по болниците, дето е безплатен само за докторлята дето копат танкчета по време на дежурство...
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хах адано *** надали и като говорим за технологии булсат и близо се смущават от бурите дефакто се икономисват интересно нов сателит уж не се влияе от лошото време ми оправете го една буря хубаво ок ми на село където друго няма не че тука има *** се изход се намира срамно е двата наи големи оператора да са така докога
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще пуснат платени зони "Wi-Fi free". Само за богаташи. Другите ще се давят в микровълни.
12
1
 
2
 
! Отговори
гост преди 6 години
Преди време трябваше да се направят асансьори на подлезите за инвалиди. Някъде направиха но не работят. Всичко правят с цел лично обогатяване. Ако бяха толкова активни да осъждат престъпниците, до сега щяха да ни приемат е шенгенското пространство. Нищо качествено не правят партийните фирми, освен качествени суми пари да откраднат без наказано. Дори и тези където не гласуват имената им може да бъдат сред гласувалите. На престъпници не може да се има доверие.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До VenixОк ...
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kойто има нужда от интернет навън си поръчва пакети мобилен достъп. Само мобилният интернет и плановете на мобилните оператори са най-изгодния вариант. Това с WiFi-а са пълни глупости защото за мен защото само моето мнение има значение.
9
3
 
4
 
! Отговори
venix преди 6 години
Хора, WiFi е адски вреден и разрущава ДНК-то. Не си правете илюзии. "Плодовете" на тези радио вълни тепърва предстои да берем.
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Екстра... сега в училищата изобщо няма да обръщат внимание на учителя. Нали се сещата, че едва ли ще търсят в гугъл нещо по темата на урока. Чат, порно и т.н.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брей тая ,, София,,брей, всичко друго ни е наред само глупости за София се мислят.Е то направо да,,съжаляваш,, че не живееш там.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То в градинката на Нардония театът уж има безплатен интернет от Министерството на транспорта, ама не работи. Преди 3 години работеше, но после спря. Мрежите ги има (три), но нищо не работи. Това е масов случай и по заведенията на най-известните вериги за хранене - уж имат интернет, но една обикновена уеб страница не могат да заредят.
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой от нашите крадци ще усвои отпуснатите пари?
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяко "безплатно" нещо някой го плаща.Болниците ,училищата и парковете се нуждаят от много други неща в полза на ползвателите им отколкото "безплатен"интернет.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко Мара втаса та до парков интернет допря.
2
4
 
19
 
! Отговори
4g преди 6 години
Мисля, че всеки, който има нужда от интернет навън, отдааавна има мобилен, не виждам смисъл да се сипят пари това
1
5
 
28
 
! Отговори
пепи преди 6 години
Аре без вифи и кво ли не в парковете.Парковете за това са паркове.А не да гледаш идиотчета със смартфони.