Ананиев: "Пирогов" има нужда от оптимизиране на отделенията!

По-малко административни разходи, повече - за лечението на хората
16 мар 2018 15:23,
4
Ананиев: "Пирогов" има нужда от оптимизиране на отделенията!
Снимка: Bulfoto, архив

В "Пирогов" ще влезем следващата седмица с конкретен оздравителен план, който да подобри финансовото му състояние. Ще се оптимизират разходите и структурите в болницата.

Това каза здравният министър Кирил Ананиев във връзка с това, че прокуратурата разследва за безстопанственост 7 болници, сред които и Спешния център на "Пирогов".

Още по темата

"Пирогов има нужда просто от преструктуриране на отделенията. Там има 4 хирургии, 4 ортопедични отделения - ненужни структури, ненужни началници. Не го приемайте като съкращения, а като оптимизиране на отделенията, което означава по-малко административни разходи и повече разходи за лечението на хората", обясни здравният министър.

Той уточни, че от здравното министерство са подали 8 случая в прокуратурата на базата на проверките, които са били оповестени преди няколко месеца.

"Тези материали са на тяхно разположение и те преценяват да влязат някъде или не. Това е работа на прокуратурата", каза Кирил Ананиев.

Той допълни, че на този етап не обмисля смяна на директорите на болниците, които се разследват, тъй като засега не е доказана някаква вина.

Ананиев допълни и че в момента няма болница, която да е в състояние на фалит.

"На всички сме направили оздравителни планове, и най-вече на най-тежките, и с всеки месец финансовото състояние се подобрява", каза здравният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
смучат *** недни! = смучат пapaзититe недни
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Болница, в нея мегаболница източва пари! Докторята чудесно прилагат знанията си в апашлъците. Ето пример, гледаш го с тяло човек, а вътре червеи по няколко метра, смучат ли, смучат *** недни! Докато се усети - умрял!
1
0
 
4
 
! Отговори
шшит преди 6 години
*** знаеш ли колко хир.клиники има във Военна болница и как болница с бюджет 30мил. на година за 1.5 върна дълг 120мил.