"За" и "против" ваксините. Колко са имунизираните деца?

През 2017-та са издирвани децата без имунизации, но...
16 мар 2018 15:00,
21
"За" и "против" ваксините. Колко са имунизираните деца?
Снимка: Pixabay

Децата, които нямат задължителните имунизации, заради отказ на родителите да се поставят, са между 0,07 и 0,74%, което е около между 46 и 449 души.

Най-голям е броят на имунизираните срещу туберкулоза деца - 96.2%. Делът на обхванатите пък е най-малък при имунизациите срещу хепатит Б /91.9/ и пневмококови инфекции - /91.3%/.

Това показват данните на Националния център по обществено здраве и анализи, става ясно от писмен отговор на здравния министър на депутатски въпрос във връзка със задължителното ваксиниране.

Сред основните причини родители да не ваксинират децата си са установени медицински противопоказания или дългосрочна миграция на семействата.

Министър Кирил Ананиев обяснява, че през 2017 г., с цел да се повиши имунизационния обхват в детска възраст, са издирвани децата без имунизации срещу морбили и необхванатите през 2014-2016 г. с многокомпонентни ваксини.

Така през изминалата година допълнително са били имунизирани 8 317 деца срещу морбили, 22 905 с петкомпонентна ваксина и 37 905 с четирикомпонентна ваксина.

Ананиев допълва, че РЗИ провежда срещи с родителите, които са отказали, извършването на задължителни имунизации, на които се разяснява необходимостта и ползите от ваксините за здравето на детето.

Изготвят се и се разпространяват информационни материали за задължителните имунизации и реимунизации, болестите, срещу които предпазват и защо трябва да се ваксинираме.

Здравният министър уверява и че към момента в страната няма липса на биопродукти за задължителни имунизации и реимунизации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНяма ползи!
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От сайт в Интернет ми попадна интересен учебник по детски болести написан от немски професор и издаден през 1922 година.Там в главата за инфекциозни болести има таблица в която се описва колко деца са загинали през 1910 в Германия-от дифтерия-9700,от коклюш-9300,от морбили 7300 и от скарлатина 5500.Общо 31800 за една година.Така е било преди ваксините.
19
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Д-р Петър Москов ваксинира много БГ-деца с турски ваксини с живак!Кога ще го видим в затвора?
18
7
 
4
 
! Отговори
Антиваксър преди 6 години
Конспирация, не конспирация, формалина и тиомерсала (живака) си ги има във ваксините. Успех с тровенето на вашите деца. Това не ви е "гадното" комунистическо време. Тогава и ваксините бяха "гадни". Сега са хуууубави ваксини и ви ги набутват и политици и здравен министър, все хубави хора. Те не съсипаха здравната система и държавата за 30 г., напротив те са загрижени за вас Народа ха ха ха ха! Да сте здрави и с хубави бели зъбки!!!
17
5
 
8
 
! Отговори
Най лошо преди 6 години
е да си невеж, но и не само да си вярваш, ами и да го натрапваш на другите.Никой от вас няма спомен от всички смъртоносни вируси, тъй като населението се имунизира. Спрете имунизацията и тогава вместо една на милион, ще плачат половината майки.Като мислите, че ваксинацията е конспирация - питайте някой още жив от началото на века.. да ви каже основните причини за смъртност в Европа.
16
4
 
9
 
! Отговори
до биолога преди 6 години
Ваксиналните щамове са с понижена вирулентност! Трябва да силно увредена имуната система на детето ,за да има някакви усложнения.По тази причина децата се преглеждат много стриктно преди имунизация , а родителите се предупреждават да ги водят само здрави и не боледували последните месеци
15
7
 
11
 
! Отговори
аз преди 6 години
Всяка медия, пускаща статия "против" ваксините трябва да се дава под съд, а антиваксърите трябва да ги дадат на психиатър и евентуално да се насочват за кастрация.
14
6
 
9
 
! Отговори
Биолог преди 6 години
Пичове стига сте се дърляли, ваксинирането трябва да е пожелателно - и в двата случая риска за детето е голям и вината ще си я носиш цял живот. Ако го увредиш чрез ваксини нещата стават още по-страшни, уви!
13
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка ваксина освен ползи носи и вреди. Тежко и горко на родителите, чиито деца са увредени от ваксините. Познавам такива .... Ваксарите явно не знаят за това.
12
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обаче статистиката казва, че децата на милиардерите въобще не се ваксинират на 100%.
11
1
 
1
 
! Отговори
Пипето преди 6 години
Ако видя родител да си налага детето - си е ТЯХНА работа (нали не мислиш, че говоря за смилане на кайма, това е друго и няма значение дали потърпевшия и налагщия са в някакъв пол или възраст).Ами значи не действа или действат ваксините ?!? Щом даже не действа, значи и те са точно толкова точна наука, колкото тая на антиваксърите. Боли ме фара разберете, аз съм си абсолютно безпристрастен по въпорса, но не обичам хората излишно да се хващат за гушите. ПАК като тегля черата - няма за какво...
10
6
 
1
 
! Отговори
до центъра на софия преди 6 години
Не знам лефски на кой е наследник, но в момента се управлява от бивши комунисти (Спас Русев открадна навремето сухо мляко, дошло като безвъзмездна помощ и го продаде), а агитката от наркопласьорите от софия запад...
9
9
 
7
 
! Отговори
Ивчо преди 6 години
болни мозъци от каменната ера, избивайте си децата
8
11
 
19
 
! Отговори
redordead преди 6 години
Пипето, то трябва и малко да прочетеш - ваксината ме действа при около 5% от имунизираните - т.е. те продължават да са застрашени от дадени заболявания - затова колкото повече хора са ваксинирани, толкова по-малък е шансът, такива, на които тя не е подействала, да контактуват с болни.Точно заради антивкасърите, в България и в доста други държави, немалко деца умряха от морбили - болест, която до скоро е била с нула или близки до нулата жертви - преди ФБ да даде трибуна на всички бастуни...
7
2
 
2
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
Ако знаеше колко си смешен. Твоето любимо фалирало отборче е наследник на два клуба от Подуене - Омуртаг и Мусала, а Левски винаги е бил отбор на младежи от Центъра на София и стадионите им са били близо до сегашното НДК и басейна Спартак и на мястото на националния стадион Васил Левски.
6
0
 
2
 
! Отговори
гого преди 6 години
е и колко е огромен
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко вероятно е 96,2% от децата да са ваксинирани против туберкулоза в България. Огромен брой деца живеят постоянно извън България и за тях в България не се знае кога и как са ваксинирани, а по постоянен адрес са в България. Така и не се опитаха да решат по нормален начин регистрацията на живеещите извън България български граждани.
4
15
 
11
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
Все едно да видиш как родител налага детето си и да се чудиш защо някои хора отиват и го спират - нали не бие тяхното дете. Проблема е, че заради идиотията на някои родители деца се разболяват. Естествено е някои хора да искат да се намесят.
3
4
 
2
 
! Отговори
Говедоид преди 6 години
Лецки са смотан отбор.
2
5
 
23
 
! Отговори
Пипето преди 6 години
Не виждам защо се дърлят едните с другите... Нали ваксината пази децата им от другите...