Ларгото отново е за ремонт! Каква е причината?

Проблемът с отводняването е основен, смята журналист
16 мар 2018 14:15, Анисия Иванова
55

Две години след основния ремонт на комплекс "Антична Сердика" се оказа, че част от инфраструктурата е в окаяно състояние. Кой е виновен за поредния ремонт на ремонта и за чия е отговорността за счупените плочки, извадените павета и неработещото осветление?

Още по темата

"Става въпрос за пари. Това не е единичен случай. Налице са редица безобразия от страна на Министерството на културата през последните години. В случая са похарчени 17 млн. и 700 хил. лева и имайки предвид, че гаранцията на обекта е 20 години, всеки сам може да направи изводите си", коментира пред Bulgaria ON AIR скулпторът проф. Велислав Минеков.

По думите му основният проблем обаче е, че се руши културното ни наследство.

Не на такова мнение се оказа журналистът Юлий Москов. Според него това, че няколко плочки са се счупили не е повод за драма.

"Трябва да бъде ясно, че всички средства, вложени в ремонта на aнтична Сердика, са европейски, българският данъкоплатец не е платил нищо от джоба си. Посочете ми място в света, където тротоарите не се рушат и няма счупени плочки?", попита той.

Юлий Москов подчерта, че проблемът с отводняването в строителството е основопологащ и в случая става въпрос за огромна площ от над 5 хил. кв. м., чието отводняване, без да предизвика то наводняване на околните улици, е сложен инженерно-технически въпрос.

"За целта се прилагат нови и необичайни технологии, които в България до момента не са били използвани. Затова е напълно възможно да се появи технически проблем, който не е в резултат от некачествен ремонт или кражба", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
Ако управляващите решат да се превърнем в нормална държава вместо територия на престъпници, ще трябва да спрат кранчето за парите към партийната им централа. Партийната им фирма която е правила некачествено ларгото, трябва да го довърши без пари. Но за нанесени щети да плати огромни глоби.
51
0
 
2
 
! Отговори
либерта преди 6 години
причината е в прехода и в общественити поръчки с наши ваши фирми ...а най новите и необичайни технологии се наричат корупция политика лъжа само не триите коментара имам теоретична свобода на словото
50
0
 
5
 
! Отговори
sofeto преди 6 години
"Каква е причината?"....у цял свят с краде в строителството, а у нас... ем некадърност, ем се краде!
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРИЧИНАТА Е В ГОЛЕМИТЕ КРАЖБИ НА ГЕРБАРСКАТА ФИРМА.
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вестника ви явно е в съдружие с пишещия тези безсмислици! Не ви е срам! Сами си измисляте проблемите,сами си пишете и сами си гласувате! Не ви приляга!
47
1
 
6
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Москов ли си, хидроинженер ли си ...като говориш вземи вкарай някоя върхова технология в България за Шахтите дето стърчат по улиците или са като дупки черни ...АМа пусто космически технологии трябват и за тях ..тапа.ци!
46
1
 
9
 
! Отговори
ex преди 6 години
Фандъка иска да е кмет още един мандат,ако не тя за лилето са се приготвили да ни я сложат.Търсят и място,че след като мине председателството,трябва да е началник някъде.Как се купуват чантички по 4 000 лева а?!!А?!!!Тя ли е виновна или КОЙ?!КОЙ?!!!!!
45
1
 
7
 
! Отговори
Smurf преди 6 години
" Ларгото е отново за ремонт, каква е причината" Причината е проста - Герб. Няма ремонт или нещо което да е построено от Герб и да не е почнало да се разпада до година или две след като е завършено
44
1
 
8
 
! Отговори
специалист преди 6 години
Журналиста, моите уважения не е нито строителен нито хидро инженер за тази констатация. Лоши и икономисани материали и неквалифицирани работници това е . Изводите са ваши.
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България няма никакъв или поне малък контрол на всички обществени поръчки ,хванати хора от гората ,без никакъв интелект не може да работят съвестно ,като се имаа предвид и заплащането става още по лошо ,ние сме известни с това ,че не можеме да създаваме инфраструктура ,но дори и да направиме нещо после не умееме да го подържаме
42
1
 
8
 
! Отговори
ex преди 6 години
Причината е ясна.Един брадат турчин се е лекувал от рак с парите за ларгото.Тоя същия уши шамар едно време на полицай,докато беше в Столична община съветник(разбирайте крадец).За награда дивия каратист го направи министър!Кой е виновен а?!!!!!А?!!!!КОЙ?!
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гроб дерибействар,даскалката е поредната калинка на Гроб,цацаратурата и тя е в тройка с Шиши и Боко,фирмата изпълнителка е Янис Гроб....кой е виновен????БСП естественно.
40
1
 
12
 
! Отговори
АХЕ преди 6 години
К`ви нови технологии бе гусин Москов. То това е строителство не е ядрена физика или решаване на диференциално уравнение. Има си упътване на производителя на материала, как, по какъв начин и при какви условия да се влага. Или: Прави едно, прави две прави три. Готово. Бахмааму сега и така ще ги извиняваме за това, че крадат безобразно!!!!!!!!! Засрамете се журналист Москов, ЗАСРАМЕТЕ СЕ!
39
1
 
11
 
! Отговори
Софиян Провансов преди 6 години
Юлий Москов, журналист?! Списвал е разни неща преди 30-40 години, сега само папка и слушка! Пръв защитник на управляващите, които и да са! ДС ***! А ларгото, е същото като Витошка, като настилките в метрото, като бул. Фандъков, като НДК, като .... повечето грандиозни ремонти. Не става да върнеш 50% от парите от поръчката на кметкатя или министърчето, да направиш ремонта качествено и да остане за теб, Не става! На нас ни е добре така! Още много такива ремонти ще ни направя, като сме овце!
38
1
 
7
 
! Отговори
българина преди 6 години
Парите са все на някой, минали са през бюджета нещо е направено. И от тан запичват проблемите ВСИЧКО КОЕТО СЕ СТРОИ ПОСЛЕДНИТЕ 10 Г е с качеството на китайска маратонка за 5 лв! Това е абсурд! Трябват жестоки глоби за лошо изпълнение фирми да бъдат изключвани от списъците с поръчки. Пример според вас преустройството на л мост струва ли 40 млн! За толкова се прави мол, герб крадат поне 50 процента.
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадат на поразия.
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема са герберските фирми които печелят конкурсите. Половината от хонорарите отиват в партията и за качество не може да се говори. Вижте какво е и по Витошка.
35
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен Гробаджиите,виновен е и Цацата.
34
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ясно е - герб и данчето фандъкова, как кой
33
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Причината е ясна - дадохме властта на ГЕРБ.