Полезно за майките: Поставяйте бебето си и по корем

Кое е подходящото време за поставяне по корем?
16 мар 2018 12:37,
0
Полезно за майките: Поставяйте бебето си и по корем
Източник: Reuters

От 90-те години на 20-ти век Американската академия по педиатрия препоръчва децата да спят по гръб, а когато са будни да се поставят за известно време по корем. Спането по гръб значително е понижил риска от възникване на синдрома на внезапната детска смърт. 

Когато е будно обаче бебето трябва да се поставя по корем за известно време. Доказано е, че това има редица ползи, както за физическото, така и за нервно-психическото му развитие.
 
Кое е подходящото време за поставяне по корем?
 
Важно е детето да се е наспало, да е нахранено и да е в добро настроение. Не се препоръчва поставяне по корем непосредствено след нахранването, тъй като това може да доведе до възникване на рефлукс и повръщане на храната. Хубаво е да са минали 1-2 часа от нахранването.
 
В началото продължителността трябва да е по-малка – 1-2 минути, а впоследствие бавно да се увеличава – до около 30 минути. Това упражнение трябва да се повтаря няколко пъти дневно.
 
Възможно е в началото бебето да не „одобри“ новата позиция и малко време след поставянето му по корем да започне да плаче. В този случай може да се опитате да го успокоите или да привлечете вниманието му, като му говорите или се заиграете. С течение на времето то ще свикне да стои по корем и ще прекарва все по-дълго време така. В момента, в който започне да се обръща свободно от гръб по корем и обратно, стоенето по корем ще бъде изцяло негов избор.
 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари