Opel Stock

Екстремни зимни тестове за електромобилите на Hyundai (Видео)

Екстремни зимни тестове за електромобилите на Hyundai (Видео)

Екстремни зимни тестове за електромобилите на Hyundai (Видео)

Реклама Honda ZR-V
Hyundai разкри нови подробности относно тестовата програма в екстремни зимни условия, през която преминават двата най-нови електромобила на марката- водородният NEXO и изцяло електрическата KONA Electric.

Hyundai Motor Company провежда изпитанията в изключително сурови условия в Швеция, където температурите достигат респектиращите -35 градуса. От компанията споделят, че това е идеална обстановка за проверка на работата на системите и особено на тази при използващият водород за електрическа енергия NEXO FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle). От фирмата коментират, че за разлика от предишното поколение водородни автомобили на марката, които са изпитвали сериозни технологични проблеми със стартирането при температура от -10 до -20 градуса, при NEXO подобно затруднение не съществува, благодарение на специалната допълнителна система за подгряване на горивния блок, и задвижващата му система стартира безпроблемно и при -30 градуса.

С хитроумни и високотехнологични системи е оборудван и уникалинят за автомобилната индустрия Hyundai KONA Electric, като основната им цел е минимализирането на количеството енергия, необходимо за отоплението, вентилацията и климатизацията на купето (HVAC). За целта, електромобилът разполата със специално разработена интелигентна система на въздухозаборниците и интериорна циркулация на въздуха, възможност за индивидуално подгряване на зоната само на водача и предварително стартиране и подгряване на вентилационната система.




Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Skoda

Новата Skoda Superb Combi – видео

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове Audi

Първа среща с прототипа Audi e-tron GT

Апр 19, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили MINI

MINI представя най-новият член на новото семейство на MINI: MINI Aceman по време на Auto China 2024

Апр 19, 2024