New Dacia Duster

Maserati с участие в световен рекорд за максимална скорост. На сноуборд

Maserati с участие в световен рекорд за максимална скорост. На сноуборд

Maserati с участие в световен рекорд за максимална скорост. На сноуборд

Реклама Opel Stock
Най-бързият сноубордист на Великобритания- Джейми Бароу, постави нов световен рекорд на Гинес за максимална скорост на сноуборд (теглен от автомобил), след като подобри своето собствено най-добро постижение от 99.87 км/ч от февруари 2016 година.

Новото най-добро постижение на Джейми Бароу е 151.57 км/ч, като за целта той е бил теглен от Maserati Levante, оборудвано със специални зимни гуми Pirelli Scorpion Winter. На всяка една от гумите е имало по 474 шипа, всеки един от които е стърчал по 4 мм над повърхността им.

Новият световен рекорд е бил регистриран на 19 февруари, като още от първия си опит Бароу е успял да се ускори до 151.57 км/ч. Поради естеството на отчитането на крайния резултат от страна на Guinness World Record, той е трябвало направи повторно минаване в обратната посока. С резултат от 147.72 км/ч от него, новият Световен рекорд на Гинес вече е 149.65 км/ч.

“Абсолютно съм възхитен от това, че подобрих рекорда си. Знаех, че може да бъде постигната по-висока скорост с подходящите условия и кола, която да ме дърпа”, коментира Джейми Бароу. “Maserati Levante направи работата ни върху леда и снега лека, като ни предложи сцепление за достигането на максималната скорост”. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Kia

Tasman: Първи поглед към първото пикап предложение на KIA (Видео)

Апр 26, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Geely Lotus Polestar Volvo

Geely Holding с ръст от 27% за първата четвърт на 2024 година

Апр 26, 2024