Шумахера и бандата му с хватки в съда, сменят адвокати

Делото по мярката им беше отложено за втори път
15 мар 2018 15:15,
5
Шумахера и бандата му с хватки в съда, сменят адвокати
Снимка: "24 часа"

Топ крадецът на коли Иван Яневски – Шумахера и негови хора, спипани за обир на банкомат, отлагат за втори път заседанието на съда, което трябва да реши дали да останат за постоянно в ареста. Причината е, че задържаните искат да сменят адвокатите си, пише "24 часа".

Те бяха тикнати зад решетките след като в началото на март взривиха банкомат на столичния булевард "Рожен" и бяха заловени след преследване с полицията. Групата е разследвана и за други взривове на банкомати в София.

Още по темата

Днес Софийският градски съд заседава по мярката им за неотклонение. Единият от задържаните, Росен Цветков, обаче се яви без адвокат, защото защитникът му е зает по друго дело.

Цветков обясни, че иска да бъде защитаван от избран от него адвокат. Само преди два дни, на заседанието във вторник, той смени адвоката си преди заседанието.

"Вашият интерес е по-бързо да се разгледа това дело", каза председателят на съдебния състав Калин Калпакчиев и предупреди, че при трето отлагане съдът ще назначи служебен адвокат на Цветков.

Според запознати вероятно е с опитите за отлагане на заседанието Шумахера и бандата му да си търсят удобни съдии.

Мерките за неотклонение се гледат всеки вторник и четвъртък от дежурни по график съдии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
13
 
! Отговори
Рашо преди 6 години
Ее, все ще се намери някой съдия да вземе едни пари.
3
1
 
18
 
! Отговори
Трън преди 6 години
Като не са попаднали на доктор да ги снима на място сега ще отлагат до ...
2
1
 
41
 
! Отговори
Q преди 6 години
На този господин защо му се разрешава на обществено место да е с качулка -В кои други европейски страни е разрешено таквоз нещо -това е неуважение към съдебната система .
1
1
 
44
 
! Отговори
annybody преди 6 години
Е, и какво толкова - съдът ще ги пусне поживо-поздраво, гнидите ще изчезнат, а МВР пак ще гони Михаля - това кино сме го гледали, измислете някое ново.