Opel Stock

Китайската LVCHI показа електроседан с 1000 к.с. в Женева – видео

Китайската LVCHI показа електроседан с 1000 к.с. в Женева – видео

Китайската LVCHI показа електроседан с 1000 к.с. в Женева – видео

Реклама Renault Arkana
Нов китайски автопроизводител демонстрира в Женева амбициозен план за лансиране на фамилия електромобили. За разлика от други подобни компании от Поднебесната империя, които направо копират известни модели, тук нещата са по-различни – партньорство с известна дизайнерска европейска фирма за развойната дейност по бъдещите продукти.

Името на компанията е LVCHI, a първият й концептуален модел с име Venere беше деонстриран по време на първия прес-ден на автосалона в Женева. Става дума за напълно електрически седан с мощност от 1000 к.с., развит от известния италиански дизайнерски институт I.DE.A. Концептът има уникална конструкция за седан – монококова структура, която по-скоро би прилегнала на супер спортен автомобил. За нея отпред и отзад се прикачват алуминиеви подрами, които носят окачването и електромоторите на колата, които са по два за всяка ос. Захранването им е дело на 100 кВтч акумулатор.

Силовата система на колата осигурява ускоряване от място до 100 км/ч за 2.7 секунди, максимална скорост от почти 300 км/ч и пробег с едно зареждане от 650 км. Масата на автомобила е 2100.

В интериора на Venere дизайнът е нетипично по китайски модерен, използвани са доста цифрови сензорни екрани, включително и миниатюрни на волана. Почти всички функции в колата се командват чрез тях, заради сензорното им качество.




Компанията LVCHI не е никак малка. Базирана е в Шанхай, има вече 400 сътрудника, повечето от които работещи в развойния отдел. В плановете фигурира старта на лимитирано производство в Торино, Италия през следващата 2019-а година. След тръгването на модела Venere, LVCHI има намерение да предложи няколко други различни електромобила – от малък градски, през няколко седана до фамилен SUV и миниван. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen анонсира C3 Aircross (Видео)

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Audi

Audi Q6L e-tron с премиера на Auto China 2024

Апр 18, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Skoda

Skoda Vision Gran Turismo влиза в Gran Turismo 7

Апр 18, 2024