Opel Stock

Magna и Lyft ще работят по разработката на системи за автономно управление

Magna & Lyft

Magna & Lyft

Реклама Skoda Monte Carlo
Magna- един от най-големите дастовчици на автомобилни компоненти в света, и един от лидерите в областта на споделеното пътуване- Lyft, обявиха, че двете компании ще работят заедно по разработката, тестовете и производството на системи за автономно управление. Освен споделянето на ресури от двете страни, Magna анонсира, че ще инвестира 200 млн долара в Lyft.

“На хоризонта се задава нова мобилност и партньорства като това ни поставят в челото на тази промяна”, коментира Свами Котагири, технически директор на Magna. “Лидерската позиция на Lyft в споделеното пътуване и опитът в автомобилостроенето на Magna правят това стратегическо партньорство идеално, за да окаже то позитивно влияние при разгръщането на новата транспортна екосистема”.

“Заедно с Magna ще ускорим въвеждането на автомоболи с напълно автономно управление, като споделяме нашата технология с производители на компоненти от целия свят”, заявява Логан Грийн, изпълнителен директор на Lyft. “Това е изцяло нов подход, който ще демократизира достъпа до тази трансформативна технология”

Според очакванията на Magna и Lyft, новите технологични решения, по които ще работят двете страни, ще бъдат готови за въвеждане на пазара до пет години и ще могат да бъдат пуснати в продажба чрез мрежата на Magna. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Kia

Tasman: Първи поглед към първото пикап предложение на KIA (Видео)

Апр 26, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Geely Lotus Polestar Volvo

Geely Holding с ръст от 27% за първата четвърт на 2024 година

Апр 26, 2024