Кога е важно да пием вода?

Пийте повече когато сте болни
14 мар 2018 15:23, Михаела Лазарова
5
Кога е важно да пием вода?
Снимка: pixabay

Знаете ли, че умората е един от признаците на обезводняване? Ето защо следващия път, когато почувствате липса на енергия, изпийте чаша свежа вода. Това е напитката, без която е немислимо да съществува човешкото тяло. Вижте кога, освен по време на спорт е важно да пиете вода.

1. Пийте вода, когато ставате от сън

През нощта тялото се е дехидратирало, затова на сутринта първото нещо, от което се нуждае е чаша вода. Водата спомага не само за хидратиране на организма, но и за подобряване движението на червата.

Също така е важна за елиминиране на свободните радикали от кръвоносната система, както и на остатъците от изгорени калории, използвани по време на нощния метаболизъм. Чаша вода ви е необходима, особено ако не закусвате и пиете кафе, тъй като кафето действа дехидратиращо на организма.

2. Преди хранене

Пиенето на вода преди хранене ще ви помогне да се чувствате по-сити, което означава, че количеството на консумираната храна ще е по-малко и съответно няма да преядете. Когато сте хидратирани, стомахът е подготвен за храна.

Водата пробужда вкусовите рецептори и хидратира лигавицата на червата и стомаха, спомагайки за синтеза на стомашна киселина. Ето защо 10-15 минути преди хранене изпийте чаша вода.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
до 3 преди 6 години
Прочетох , че ако нямаме нищо под ръка за почистване на тоалетната чиния , може спокойно да се използва кока - кола , което ме наведе до мисълта ,че става нещо недобро в организма ни след приема и.
3
5
 
7
 
! Отговори
Никогиш преди 6 години
Когато свърши кока-колата....
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е зле да се взема чаша вода между две ракии също.
1
0
 
11
 
! Отговори
Руцифер преди 6 години
Морни вода не пиите.