САЩ издигат търговски барикади. Ще пострада ли ЕС?

Експерт: Европа да не отговаря с вдигане на митата на US стоки
12 мар 2018 22:41,
12

Вероятността Европейският съюз да пострада при издигане на някакви търговски барикади от страна на САЩ е много голяма. Това обясни политическият анализатор Емил Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира ситуацията и повишените мита, които американският президент Доналд Тръмп наложи за стомана и алуминий на различни страни, а също и на Европейския съюз.

Новите правила обаче не важат за всички. Сред страните, които няма да са засегнати от по-високите налози, са Австралия, Мексико и Канада. Тръмп заяви, че ще спести на ЕС митата върху стоманата и алуминия, но поиска от Европа да се откаже от бариерите, които издига пред американските стоки.

Според Георгиев европейските лидери трябва да отговорят на Тръмп с икономически либерализъм.

"Това са ни най-важните партньори и трябва да имаме стратегия", обясни той в студиото на "Денят ON AIR".

Финансистът Преслав Райков обясни, че Европейският съюз трябва да се пази и да не отговаря на САЩ с вдигането на митата за американски стоки.

"Тази стагнация не идва от глобализацията, тя идва от технологичния напредък в икономиката. Идва от това, че много индустрии просто остаряват", обясни Райков пред Bulgaria ON AIR.

Финансистът подчерта, че американският президент трябва да се съсредоточи върху по-балансирани политики, защото протекционизмът не води до нищо добро.

Гостите се обединиха около мнението, че единственото нещо, което ликвидира бедността и води до богатство в световен мащаб, е свободният обмен и търговия.

"Ако нещо друго доказано е довело до бедност, то е протекционизмът и издигането на бариери", категоричен беше Емил Георгиев в ефира на "Денят ON AIR".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европа се напълни с "експерти", но чичо Дончо ще им разкаже играта!
10
1
 
14
 
! Отговори
Любопитен преди 6 години
Не се заяждам, а съм силно любопитен. В какво точно се състои работата на тези експерти и как се взима такава титла? Има ли количествено измерение тази работа (произведена продукция на ден). Бюджетни ли са тези предприятия в, които работят или са частни? Плаща ли им някой за локумите по тв или е на добра воля?
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напълно платена статия.Как ще защитиш производителите и работниците си в държавата,ако няма мита?Точно това води до бедност.И откъде ще се получават приходи,данъци,заплати,покупателна способност.....?Това води до бедност.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надигне ли го Тръмп,само със свалени гаши се оправяш -питайте Мелани.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Родните ***-либерали захранени от американците, доживяха да дават акъл на американците. Това са плодовете на глобализацията, чалгазацията, дeбилизацията и другите производни на либералната демокрация.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп може да си купи желязо отвсякъде това е дискриминация за Русия и Китай да има мито за ЕС да няма. Всички очакваме големия либерал Юнкер да си наложи санкции за дискриминация и стремеж към хегемония и да се яви пред ООН и да си признае че е расис.т ЕС да премахне митата за всички или да не търгува със останалия свят е намека на Тръмп.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази телевизия трябва да се затвориколкото по-бързо толкова по-добре .
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
трябва световна опозиция на политиката на Тръмф и ЕС не бива да бяга от отговорност да защитава интересите на потребителите на съюза. Иначе съюза става безпредметен! Така, че баста и да му мислят янките - мита до дупка!!!
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам какви са тези "експерти", обаче когато някой ти обяви война и започне атака, отговорът е да му се противопоставиш с всички мерки, а не да развееш бялото знаме и да го поканиш на гости. Ако ЕС клекне на САЩ, за САЩ това ще означава, че ще може да върти съюза на малкия си пръст и да получава каквото си поиска с прилагането на съвсем малко натиск.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евро *** финишира със салто мортале на бaрикадите се издигат плакати от гей-паради към пазарна икономика. А Юнкер скоро ще издава бестесеселър как да унищожим кривите краставици и да продадем остатъка на краставичаря.
1
0
 
12
 
! Отговори
сабята преди 6 години
"Според Георгиев европейските лидери трябва да отговорят на Тръмп с икономически либерализъм."Според Георгиев европейските лидери трябва да отговорят на на Тръмп с преклонена главица.