Как красотата страда от липсата на витамини и минерали?

Кожата става вяла, бледа
12 мар 2018 16:37, Михаела Лазарова
2
Как красотата страда от липсата на витамини и минерали?
Снимка: pixabay

Начинът на хранене, ежедневните навици са само част от факторите, които влияят на нашето здраве и красота. Тялото винаги ни подсказва, когато се нуждае от промяна в диетата, повече течности или има недостиг на важни витамини и минерали.

Дефицитът на тези важни хранителни елементи винаги се изписва на лицето ни, под една или друга форма. Вижте как красотата страда от липсата им и как да разпознаете, че тялото ви се нуждае от тях.

Прекалено бледа кожа

Малко са хората, които могат да се похвалят с хубав тен през цялата година. Ако забележите, че кожата ви е по-бледа от обикновено, това може да е знак, че ви липсва витамин В12. Към бледата и вяла кожа, може да има честа умора. Ето защо добавете в менюто си повече качествено червено месо и морски дарове.

Суха коса

Сухата, чуплива коса, понякога придружена с пърхот, може да подсказва за дефицит на биотин, познат още като витамин B7. Това понякога се наблюдава след прием на антибиотици.

За да възстановите нивата на биотин в организма и да възвърнете блясъка на косата ви, добавете към менюто си месо, риба, зеленчуци, плодове, гъби.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари