Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Путин, Меркел и Макрон разговаряха по телефона за Сирия

5 коментара
Путин, Меркел и Макрон разговаряха по телефона за Сирия

Руският президент Владимир Путин обсъди сирийската криза в телефонен разговор с френския си колега Еманюел Макрон и германския канцлер Ангела Меркел, съобщи пресслужбата на Кремъл.


"Обсъдена бе сирийската проблематика в контекста на развитието на обстановката в Източна Гута и осигуряването на хуманитарен достъп в този и други региони на Сирия. Изразено бе удовлетворение от това, че благодарение на съвместната конструктивна работа на 24 февруари бе успешно съгласувана и приета резолюция 2401 на Съвета за сигурност на ООН. Отбелязана бе важността от продължаване на общите усилия в интерес на пълното и най-бързо изпълнение на предвиденото в резолюцията", се казва в съобщението на Кремъл.

Путин информирал събеседниците си за практическите стъпки, предприети от руската страна, за евакуацията на мирните жители, доставката на хуманитарни стоки и оказването на медицинска помощ на пострадалото население в Сирия. При това било обърнато особено внимание, че спирането на военните действия не включва операциите срещу терористичните групировки.

Според пресслужбата на Кремъл между трите страни "е постигната договореност да се активизира обменът на информация по различни канали за ситуацията в Сирия".

Говорителят на германското правителство Щефен Зайберт каза след разговора, че Меркел и Макрон са призовали Путин Русия да окаже максимален натиск върху сирийския президент Башар Асад за изпълнение на резолюцията, за да бъде постигнато незабавно прекратяване на въздушните удари и бойните действия в Сирия, предаде Ройтерс.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

5 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Bлaдo
    #5

    ...а колко му е акълчето на пУтлер става ясно от повторената кремълска мантра, че "е постигната договореност да се активизира обменът на информация по различни канали за ситуацията в Сирия"... :-))) Такава договореност, дедушка вОва, имаше и с американците, ама като не я спазваш - наритаха ти ушанката... Белким ти светне нещо под кагебейската фуражка и почнеш да ги спазваш тия "постигнати договорености" - иначе ще има пак да возиш цели самальоти с ковчези и да се криеш от майките на избития ти башибузук...

  2. Bлaдo
    #4

    ама пУтлер от къде е говорил? Изпод камъчето, под което се е скрил? И - най-вече - КАК?!! е гАворил, след като сам заяви, че той си нЭма и нЭ ползва телефонче...

  3. Преслав
    #3

    Петреее малката подробност, че Хитлер е германец, а преди него и Наполеон се опита да прави магарии из Русия. Резултата са безбройните "бистра" във Франция и един прекрасен мост "Александър III" в сърцето на Париж..., а и един военен паметник на пет минути от Райхстага. Дето се вика "Битият бит, ебания. т, еб.н"

  4. Преслав
    #2

    Общо взето им е казал да не се врат където нямат работа. Всичко върви отлично и скоро Източна Гута ще е изчистена от главорезите.

  5. Дядо ми Петър
    #1

    На Меркел и Макрон трябва да се припомни Мюнхен 1938 г. И да престанат да водят преговори с Хитлера на 21 век. Който разбира от бой. И то само от много бой.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.