Lasurit eshop

Mercedes-Benz строи автомобилния завод на бъдещето

Mercedes-Benz Factory 56

Mercedes-Benz Factory 56

Реклама Honda ZR-V
Днес Mercedes-Benz Cars обяви, че компанията стартира изграждането на автомобилен завод, какъвто до момента не е имало. От компанията коментират, че Factory 56 ще бъде най-модерното производствено съоръжение в света, като процесът ще бъде ориентиран около дигитализацията, гъвкавите производствени решения и въвеждането на идеята за отговорни спрямо околната среда процеси, в това число и интегрирането на фотоволтаична инсталации на тавана на комплекса.

Factory 56 обещава да постави нови стандарти в производството на автомобили, когато започне да функционира през 2020 година. В комплекса, позициониран на територията на Mercedes-Benz Зинделфинген, ще се произвеждат модели от високия и луксозния клас, в това число новото поколение на S-Class, електромобили и робо-таксита, както и първата изцяло електрическа кола на подмарката на Mercedes-Benz- EQ.

От Mercedes-Benz акцентират върху това, че производственият процес във Factory 56 ще бъде силно дигитализиран и съответно свързан, като сглобените в комплекса автомобили ще напускат поточната линия и ще се отправят към товарните станции напълно автономно. Самият процес по производството ще бъде автоматизиран, като необходимите за него елементи ще се транспортират с помощта на DTS (Driverless Transport Systems) транспортна система, а логистична програма ще гарантира непрекъснатост на целия процес.

По отношение на работниците, от Mercedes-Benz обещават, че те ще работят в отлични условия, с ергономични работни станции, и ще бъдат оптимално улеснение. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Dacia Renault

Новата Dacia Spring е "ценова декларация"!

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Honda Kia NIO Tesla Volkswagen

Най-четеното от изминалата седмица (16/2024)

Апр 21, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

В Германия спада интересът към купуване на електрически автомобили

Апр 19, 2024