Отново токсини в пастите за зъби

Внимание към веществото триклосан в състава им
Обновена: 22 яну 2018 16:04 | 22 яну 2018 15:37,
5
Отново токсини в пастите за зъби
Източник: Reuters

По отношение опасните токсини в състава им пастите за зъби се нареждат на челно място сред най-обсъжданите продукти. В списъка с потенциално опасните за здравето съставки на пастите за зъби попадат най-различни съединения, сред които учените вече добавят още едно. Това е т.нар. триклосан – поредното опасно съединение в някои дентални продукти, което учените считат, че ни трови бавно, но сигурно. 

Триклосан се прокламира като суперактивно съединение, ползвано заради способността си да убива широк спектър от бактерии. С появата на все повече устойчиви бактерии обаче изниква въпросът дали бактерицидните свойства на триклосана все още си струват при наличие на опасността от странични ефекти.
 
Триклосан се ползва в състава на сапуни, шампоани и други продукти за външно приложение за унищожаване на бактериите по повърхността на кожата. В състава на пастите за зъби обаче съединението попада в организма и оттук започват проблемите.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
5
 
! Отговори
к0нсерва преди 6 години
че то по-голям токсин от флуорът, дето е във всяка паста за зъби има ли?! още Менгеле в нацистка германия е ползвлал флуор като изключително силен мозъчен токсин и хората отровени така са лесни за манипулация и контролиране, щото са податливи на внушение в следствие на флуорно отряване!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България, тази съставка присъства в продуктите на само две марки, при това не във всичките им продукти.
2
1
 
3
 
! Отговори
Ааааааа! преди 6 години
Като притежаваш тази безценна информация за токсините в пастата за зъби, че не са никакви токсини а най обикновени хранителни добавки ЗАЩО ГО СПОДЕЛЯШ С НАС ? ПАЗИ ТАЗИ ТЪРГОВСКА ТАЙНА, БЪДИ КОНФИДЕНЦИАЛЕН
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредните измишльотини и щуротии...Ама четете малко научна литература преди да списвате /разбирай преписвате/ глупотевините на някой си....