Opel пропуска автосалона в Женева заради Peugeot

Французите натискат за намаляване на разходите и загубите
17 яну 2018 20:27,
10
Opel пропуска автосалона в Женева заради Peugeot
След мощната моделна офанзива през 2017 г., тази година Opel няма да представя нови модели, а само версии на съществуващите, начело с Insignia GSI; Снимка: Automedia

Германската компания Opel няма да участва на предстоящия автомобилен салон в Женева през март заради натиск от новия собственик PSA Peugeot Citroen да намали разходите и загубите си. Новината бе потвърдена официално от говорител на PSA, съобщава Automedia.

Opel не е пропускал женевския салон от дълги години, но в сегашното решение има известна логика - след седемте нови модела, представени през 2017 г., в новата година компанията няма нито една съществена премиера. Отделните нови модификации, като например спортната версия на Insignia, ще бъдат представени със собствени събития. 

От PSA потвърдиха, че това е нова политика на групата, която се отнася до всички марки. Когато няма значим нов продукт, отделните брандове ще пропускат големите изложения, за да спестят постоянно растящите разноски по тях. 

В Женева няма да бъде и луксозната марка DS, групата ще бъде представена само от Peugeot и Citroen. 

Женевският салон, който привлича най-платежоспособната публика от всички големи изложения, до момента не бе получавал отказ от голям производител. За сметка на това, миналогодишният Франкфурт бе пропуснат от Peugeot и DSA, Volvo, Nissan, Fiat и Jeep. Преди това в Париж отсъстваха Ford, Volvo и Mazda. 

Повече подобни новини четете в Automedia

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз карам Кадет и по здрава кола не съм виждал и няма и да видя докато съм жив.Никаква електроника-само здрава немска механика.
7
3
 
1
 
! Отговори
екс собственик астра преди 6 години
Като изключим ръждата по тенекията, досега имаха уникално здрави бензинови мотори и окачване. Работен кон отвсякъде. Сега ПСА ще ги натъпче с излишни електроники и дизел ХДИ и става кола често посещаваща сервиз и постоянно светещ чек-контрол, както е моята например...
6
1
 
4
 
! Отговори
Тодор преди 6 години
Имах Москвич - фалираха. Взех си Опел - също. Да си купя някое БМВ - знам ли?68712
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
#3 Единственото изгнило нещо е мозъкът ти!
4
4
 
6
 
! Отговори
ооо преди 6 години
доведеното дете никога не е желано от мащехата. опел ще изчезне постепенно и ще остане само пежо и ситроен.нищо ново под слънцето. нали затова не бе даден на германците.
3
36
 
11
 
! Отговори
ОПЕЛ преди 6 години
Новината е поднесена със спестяване на Истината .Истината е че новите модели на Опел са Изгнили от ръжда преди премиерата .
2
9
 
25
 
! Отговори
дО ДОЛНИЯ преди 6 години
Ми заминавай кой те спира за Русия или Китай!
1
32
 
14
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Виждате ли - Германия загива! Откога ви разправям! Лошото е, че ще задърпа след себе си цяла Европа! Ето затова трябва бързо да излизаме от ЕС и да се вържем за Русия-Китай!