Еврошефството качи наемите на лукс имотите в София

Брокерите чакат ръстът на жилищния пазар да бъде 5-6%
42
Еврошефството качи наемите на лукс имотите в София
Снимка: Булфото, архив

Наемите на луксозните имоти в София поскъпнаха заради българското европредседателство. Най-голямо е увеличението при жилищата в центъра на София, но се повишава и цялостният интереса към България, показва анализ на агенцията за недвижими имоти Arco Real Estate, цитиран от "Труд".

Още от средата на 2017 г. предстоящото събитие се отрази стимулиращо на имотния пазар и много хора започнаха да инвестират в жилища с цел отдаването им под наем, основно в центъра на столицата и околните престижни квартали, намиращи се близо до НДК, коментират брокери.

В края на 2017 г. най-предпочитани за покупка са 2-стайните апартаменти при средна цена от 62 300 евро, а за 3-стайните купувачите дават около 103 300 евро.

Най-търсени са жилища в кварталите Редута, Гео Милев, Оборище, Дианабад, Слатина, посочват експертите.

Според данни на Агенцията по вписванията седмично се извършват прехвърляния средно на 5100 имота у нас. За цялата 2016 г. година са продадени, дарени или заменени са станали около 258 000 имота, а за 2017 г. почти 214 000 имота са сменили собствениците си.

Прогнозата на брокерите е ръстът на жилищния пазар да бъде 5-6% през 2018 г. на годишна база. За това ще благоприятстват множеството новоизграждащи се сгради в София, все така изгодните условия по ипотечните кредити и засиленият интерес от страна на инвеститори и купувачи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
2
 
! Отговори
до 32 хахаха преди 6 години
от Германия: В престижен квартал на Кьолн цената започва от 5000 евро / кв.м. и стига до 8000 евро /кв.м.
35
2
 
2
 
! Отговори
Bebok преди 6 години
Търся тристаен у Люлим.Ама сакат все по 160 000 лева и повече.Последен этаж.Съседи от малцинство.Панорама на съседен блок.Асансьор не работи.Айде у лево,ще чакам да се спука балоня,да стане на 155 000.
34
6
 
5
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Навсякъде по света тенденцията е цените на имотите да се повишават. Разбира се винаги има спадове на цените, но това не променя тенденцията. Много ми е странно, как някои очакват повишаването на цените, което върви от край време да се обърне и цените да започнат да падат?! Спад на цените може да има заради някакво природно бедствие или заради война в даден регион ... Странни са тези дето вЕрват в балона ...
33
2
 
4
 
! Отговори
12345678900987654320 преди 6 години
До хахаха,Подкрепям мнението ти за София, ама къде го този апартамент в Берлин/Кьолн за 100 хил. евро? Пък и тристаен? :D
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам тоя "луксозен имот" на снимката и пускам по някоя сълза от радост.....Смех, смех.....
31
3
 
14
 
! Отговори
хахаха преди 6 години
за 100 хил евро ще си взема 3 стаен в Берлин или Кьолн бре, я марш у лево с тия смрадливи пенсионерски кочини - дианабад , редута, гео милевалоо брокерите с кво се друсате бе ?
30
2
 
9
 
! Отговори
Georgi преди 6 години
До ???Брокерчето, я ни обясни как 10 човека плащат по 300 евро наем за една стая:)))) Балонът така ще гръмне догодина, че ушите ви ще свирят и пак всичко ще си дойде на нормалните цени около 1000 евро за добри апартаменти.
29
12
 
4
 
! Отговори
??? преди 6 години
Има два вида кандидати да си купят имот в София. Първите чакат балонът да се спука, а вторите си купуват имот. Първите от 100 години живеят 10 човека в една стая или под наем и плащат по 300-800 евро наем, вторите плащат 400-800 евро вноска по кредит и си живеят в новозакупеното жилище. Как ли е по-добре? Някой ще каже ли ....
28
3
 
24
 
! Отговори
СПЕЦИАЛИСТ преди 6 години
Другары смешницы,Софийските имоти се крепят на вътрешната емиграция, която до 5 години ще секне - свършиха българите. После на кого ще продавате - иракчани и сомалийци? Говорите вицове за имоти, при 50 000 отрицателен прираст ВСЯКА ГОДИНА. Истината е ТЕРМИНАЛА!
27
11
 
7
 
! Отговори
Истината боли преди 6 години
Цените на добрите имоти в София ще са високи и това е нормално, защото са наистина малко. Новото строителство е некачествено, а новите комплекси са зле планирани, без паркоместа и пълни с провансалци миришещи на чесън и вкиснато. Вие си чакайте балоните, сифоните и *** да се спукат, за да си купите жилище за 300 лева на квадрат. Умните хора вече се възползваха и купуваха 2010-2011. Сега продават на "умните" дето чакат. И не, не съм брокер, строител или каквото и да е подобно.
26
3
 
22
 
! Отговори
GHT преди 6 години
Съвсем сериозно, отворете сайтове за продажба на имоти в Страсбург и вижте цените на квадратурата. Само не ми сравнявайте София с Париж, защото и хиляда години да минат, София няма да може да се равнява на Париж НИКОГА. Освен някой вулкан да изригне и да заличи всичко там, само тогава може да има някаква надежда за доближаване. София дори не е на нивото и възможностите на Страсбург, но пък по цени на квадратен метър го надминава. Само баламурници си набутват наличните пари за имот в София.
25
12
 
10
 
! Отговори
ха ха ха преди 6 години
Къде в София има Нормален двустаен за 60 хил евро ?Я,кажете ! Моля,без комплексите,панелите,гредоредите и първия етаж.В момента цената е 1400 евро на кв на Зелено ! и повечето добри етажи са продадени.
24
5
 
11
 
! Отговори
за пари преди 6 години
Пълни глупости, само не ми е ясно като се спука балона,пишещите тези неща тук ще носят ли отговорност?
23
11
 
13
 
! Отговори
Bebok преди 6 години
Престижен квартал у Софето е без диви кучета или с неразвален тротуар или без дупки или не изглеждащ като Бангладеш? Мола да ми обясни някой,ква е разлика между Лозенец и Факултето.P.S.Иначе помнете-у Люлин е най добре!
22
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори в официален доклад Европейската комисия предупреди че се надува нов имотен балон в България и в частност в София.Това че има търсене ,а няма предлагане не ознаачава че трябва да надуят цените ДВОЙНО само за ДВЕ ГОДИНИ !!!Осъзнайте се ,всеки решил да купува в София ,да се замисли много добре над ситуацията ..След 10 месеца лихвите тръгват НАГОРЕ постепенно !!!Мислете ,мислете ....
21
4
 
27
 
! Отговори
Фалш преди 6 години
В момента в София е надут огромен имотен балон.Като казвам огромен ,наистина огромен,реално в момента цените са вече над нивата от 2008 *** дори,на места по квартали.Как го надуха ли ?Банките държат почти нулеви лихви по депозитите,имотните агенции нон стоп пускат платени статии и изкривяват информацията за цените в обявите си.Лъжат за тива че икономиката била цъфнала и всичко е прекрасно,заплатите били европейски и т.н.Цените на жилищата в София са нереално високи и спекулативни.
20
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки който даде над 350-400 евро за квадрат за имот в София трябва автоматично да минава на психо. Цените са изкуственно завишени за да може мафията да си пере парите по-лесно. А елинти квартали в София аз не виждам - нявсякъде е мръно, кално, *** е по тротоарите, липсва зеленина, *** висят от просорите, всеки тупа и си мие балкона когато му е удобно, обувките си събуват пред вратата всички да им ги гледат и т.н. Който не ги вижда тези неща и не го дразнят е душевен мъртвец.
19
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
София и престижен квартал в едно изречение ха ха ха!
18
11
 
6
 
! Отговори
До 15 преди 6 години
В Маями само нулите отзад си пропуснал да видиш брато...в момента ние сме с най ниските цени!!!!!!!!!!!!!
17
4
 
17
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
За наемите си много прав. Бързо се намира наемател, дори на скъп имот. Аз не търся да купувам нищо в момента, но работя добре платена работа и имам колеги, които не са от София и живеят под наем тук (някои купиха преди години апартаменти). Бях свидетел как за хубав имот в Лозенец направо наддаваха, за да го наемат. Изобщо не говорим за мъpляви необразовани брокери в случая- всичко беше от собственик. И пак ставаше дума за около 2000лв. месечно. А брокерите не стават за нищо повечето...