Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Разширява се петролният разлив от потъналия ирански танкер

0 коментара

Петролният разлив на повърхността на водата над потъналия в Източнокитайско море ирански танкер се разширява, предаде ДПА.

Китайската Държавна администрация по проблемите на океаните заяви, че на изток от мястото на потъване на танкера е открит разлив с дължина 18 км. Друг разлив с дължина близо 15 км се намира на югозапад от мястото. Разливите са много по-големи от предишния ден, съобщи администрацията, цитирана от агенция Синхуа.

Друг разлив с радиус от 5 км се разширява на север от мястото.

Танкерът "Санчи" превозваше около 136 000 тона петрол при сблъсъка си с товарен кораб от Хонконг на 6 януари, на около 300 км от Шанхай. Иранският кораб горя повече от седмица и потъна в неделя. Министерството на транспорта в Техеран потвърди, че няма надежда да бъдат открити оцелели. Открити са телата на трима души. На борда имаше 30 иранци и 2 бангладешци.

Шанхайският център за издирване и спасяване реши да прекрати операциите за спасяване на пострадали и да започне работа по почистването на морската повърхност, съобщи китайското национално радио.

Световният фонд за опазване на дивата природа заяви, че изтичащото от танкера гориво е отровно за морските бозайници, рибите, морските костенурки и птици и подчерта, че властите се надпреварват с времето, за да овладеят разлива.

Очаква се вятърът и теченията да отнесат разлива на север, съобщи океанската администрация.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.