Красива България в 3D мапинг взе ума на евролидерите

Екипът на Марин Петков подготви впечатляващото шоу
16 яну 2018 11:40, Анисия Иванова
11

Освен видимите герои, които обраха лаврите по откриването на европредседателството ни, Bulgaria ON AIR ви среща с онези, чийто труд допринесе съществено за добрите оценки и първите впечатления на европейските лидери и гости.

Марин Петков е автор на интерактивната изложба с фотографии и картини на големи български художници, които бяха част от церемонията по откриването на българското председателство на Съвета на ЕС. Заедно със своя екип той успя да претвори по уникален начин хилядолетната българска история и изкуство в 3D шоу.

"Винаги щом става въпрос за България, на нас ни е свидно и обичаме да даваме всичко от себе си", сподели Марин Петков. Заедно с продуцента на проекта са решили да използват картини от творчеството на Александър Михайлов и Велислав Николов.

Изпълнителният директор в компания за визуални ефекти посочи, че българските журналисти са били експресивни и най-много са оценили техния труд над мултимедийното шоу. Екипът е работил върху реализацията на проекта около 3 седмици, а най-труден е бил самият строеж.

Марин Петков потвърди, че в България сме напреднали в 3D мапинга и вече доста фирми се занимават с това. Неговата компания има над 160 проекта, повечето от които са реализирани в Западна Европа и Близкия изток.

Правили са шоу в Болшой театър в Москва, показали са уменията си в Кувейт и Катар. В момента довършват проект за Ливан и започват таен за момента проект за Катар.

Гостът в "България сутрин" посочи още, че стъклените фасади са неприятни и по-трудни за 3D проекция. На един небостъргач са му необходими между 50 и 100 проектора, докато Народният театър е имал нужда от едва два, стана ясно от думите на Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Още по анонимен преди 6 години
До Анонименняма българска дума за момента това си е термин/название на течение в изкуството.Ти като си толкова по българските думички на смартфона си как казваш умензвук или умен далекозвук. Трябва да приемете че някой думички няма как да се преведат правилно най-известния пример е опита с драсни-пали-клечица. А колегата И.Б. дето се е опитвал да го преведе с речкика - ти виждал ли си на живо мапинг, ако не си виж, ще ти стане ясно.
9
1
 
8
 
! Отговори
123 преди 6 години
Еми който го може, си го може. За каквото и да си говорим, това е готино. А са се смяли, защото са разбрали, че не сме примитивите, за които ни мислят. Това повдига много въпроси, на които няма да им харесат отговорите.
8
0
 
8
 
! Отговори
Kоста преди 6 години
Защо не им покажите на гостите нерегламентираните сметища изникнали като гъби навсякъде,ромските квартали без нито една законна построика,свободната търговия в ромските квартали без касов апарат,регистрирана фирма и т.н,мизерията в болниците,скапаните и разбити пътища и улици,прираста на нацията и много други"красоти"на 3D.Да не забравите и обезлюдените села,разграбени къщи,и бетонираното Черноморие.Запознаите ги и с велики български "бизнесмени и земеделци"от времето на прехода както и настоящи
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мапинг е вид сексуално разстройство при, което мъже-травестити си падат по жени.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такъв речник да си купи автора на статията и да преведе на български!
5
2
 
4
 
! Отговори
И.Б. преди 6 години
В отговор на Анонимен 1:показват се карти в три измерения. Можете да си купите английско-български речник за по-удобно. Поздрав.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3 Триполовогеиците , още по тихо !
3
3
 
5
 
! Отговори
Зрител преди 6 години
Страхотно медийните маймунки от МП отново откраднаха проект от западен артист и се хвалят с него. Докога в България такива медийни "звезди" ще генерират copy-paste култура преименувайки това като ползвали сме го за референция. Ако искате да видите оригинала потърсете VAN GOGH ALIVE THE EXPERIENCE
2
3
 
12
 
! Отговори
вече няма преди 6 години
Щото ние сме еврогeй...пърдом...европейци!
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Мапинг" оффф няма ли българска дума за това