New Dacia Duster

В Китай възродиха легендарната Изета - BMW 600 - видео

В Китай възродиха легендарната Изета - BMW 600 - видео

В Китай възродиха легендарната Изета - BMW 600 - видео

Реклама Skoda Monte Carlo
Култовият немски яйцевиден автомобил с влизане отпред от 50-е години на миналия век е вдъхновил китайската компания Suzhou Eagle да направи електрически автомобил приличащ на ретроколата за използване в съвременните китайски мегаполиси.

Основаната през 1999-а година компания Suzhou Eagle Electric Vehicle Manufacturing от град Сучжоу, провинция Цзянсу се специализира в производството на нискоскоростни електрокари като голф-колички, електрически атевета и туристически трамвайчета.





Най-новото изделие на Suzhou Eagle е мъникът EG6330K с дизайн а-ла Isetta и по-точно на по-големия четириместен модел BMW 600, който е по-късен вариант на култовия модел, помогнал на баварците да преодолеят следвоенната криза и да оцелеят като марка.

Китайските стилисти са спецове по копирането и тук не са изневерили на тази практика – колата има досъщ образа на историческия си немски прототип с разположените встрани тръбообразни фарове и броните-мустаци, но са се отказали от предната врата, а вместо нея са използвали стандартните четири врати.

Автомобилът е малко по-голям от немския – дължината му е 3300 мм, междуосието 1940 мм. Теглото на колата е 750 кг, а силовият агрегат е електрически мотор с мощност 5,3 к.с.Пробегът с едно зареждане на акумулатора е 120 км а максималната скорост е ограничена на ниво от 60 км/ч.

В продажба псевдо-Изетата влиза през тази година с изненадващо ниската цена от по 4000 долара на парче. Не се предвижда експортът й извън границите на Поднебесната империя. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Renault

RENAULT ПРЕДСТАВЯ SYMBIOZ E-TECH FULL HYBRID

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Aston Martin

Aston Martin DBX707 – SUV с ултралукс, V8, 707 к.с. и 900 Нм!

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Електромобили Peugeot

Peugeot E-Expert фейслифт: старт на поръчките

Апр 25, 2024