Отрова за плъхове, разпръсната пред блок, уби куче водач

Така ли се решава проблемът с бездомните, ами ако пострада дете?!
94
Отрова за плъхове, разпръсната пред блок, уби куче водач
Снимка: Булфото, архив

"Аз буквално ослепях за втори път". Така столичанинът Павлин Митев описва загубата на своето куче водач.
Четириногото било отровено в градинката пред блока, където незрящият мъж живее.

Заедно били само една година, но кучето му позволявало да бъде напълно самостоятелен – да ходи на работа, да води дъщеря си на училище, да пазарува.

"За мен беше много голям удар, това страшно много боли", признава Павлин пред bTV.

Предполага се, че кучето е погълнало отрова, която иначе се използва в стопански постройки за унищожаване на мишки и плъхове. Мъчило се 10 дни, но лекарите не могли да го спасят.

Елена Андреева от Фондация "Очи на четири лапи", която е обучавала кучето, посочи, че това е втори случай, в който опитите на някой да трови бездомни животни в крайна сметка води до смъртта на куче водач.

Преди 3 години така в столичен парк е била загубена бременна женска.

"За мен това не е начинът, защото дете може да пострада от тази отрова. Крайно време е вече проблемът с бездомните кучета да се реши кардинално, а не бабите и дядовците пред блока или някой психопат да правят подобно нещо", смята Елена.

Тя призова тези, които смятат, че отровата е решение "да спрат да убиват невинни същества, които дават повече от тях".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пари нямате, кучета ми гледате.Аз обичам животните,и кучета сме гледали и котки,но на двора в къщата.Няма кучемразци тука.Има само хора на които им омръзна да слушат кучешки лай нощем,да газят в кучешки ***,няма полянка вече без кучешки косми,защото навсякъде си ги решите и не им събирате ***.На всичко отгоре не давате пари за да пратите животните на училище,а само лаете като тях.И най нахално ми ги пускате да ми се търкат в чистите ми панталони и да ставам целия в косми.
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СРАМ, СРАМ!!! Въпросът с бездомните кучета трябва да се реши! Най-сурови наказания за тези, който изоставят кучетата си, защото са им омръзнали или тези, които изхвърлят малките кученца. Определено има хора, които си изкарват много добри пари с бездомните кучета под предлог, че ги защитават. Колкото до закона, кое се спазва в България, че и този закон!
69
8
 
8
 
! Отговори
Тялото преди 6 години
За такова нещо законът предвижда до 5 години затвор. И всички приказки да се мотивират подобни подлости са излишни. Това е закона. Затова държавана ни е клозет защото всеки прави каквото си иска. Полицаи, прокурори, съдии, политици и най-вече обикновения "нормален" българин имат самочувствието че са по-умни и важни от закона. Затова престъпниците са на улицата, затова хората шофират като индианци, затова всички се решава с агресия.
68
5
 
12
 
! Отговори
коко преди 6 години
Трябват железни правила за кучкарите у нас. За изхвърлено куче на улицата 3 месеца ефективен затвор примерно. Лае по съседи, ходи без намордник, изхожда се навсякъде, нерегистрирано - жестоки глоби почващи от 100лв нагоре
67
7
 
12
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Нищо няма да се реши в ***!Тия кучета са проблем отпреди 25 години и досега нищо не се е решило!Закривай тва подобие на държава!Един проблем за 30 години не се е решил тук все слушам кучета ниски заплати няма пътища няма детски градини 30 години!Тая държава няма никакво желание да дръпне милиметър напред!Кво да говоряб повече!
66
13
 
13
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Въпросът с кучетата трябва да се реши кардинално. Кучкарите са страшно нахални и безпардонни хора. Кучетата им денонощно лаят, пречат на останалите обитатели в блоковете, замърсяват входове, предблокови пространства, градинки и т.н. Гнусна и долна работа, която в нормална държава не може да съществува, защото глобите са високи и хората спазват приличие. В България агресивността е взела връх над всичко!
65
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е да има и в нашата градинка някой да наръси, че иначе няма как да се научат хората че там където садим цветя не се изхождат кучета и газят стопаните им, докато говорят безкрайно по телефона. За събиране и дума да не става
64
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Биолог-ЕкологНавсякъде по света има безпризорни кучето, но само в България се водим по акъл не ненормалните кучелюби и сме приели, че съществува такова нещо като бездомно куче, което даже си имало и естествено местообитание, а именно улицата.
63
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато има бездомни песове и неспазване на правилата за отглеждане на домашни кучета, ще има и отрова - приемете го! На хората им писна от целия този кучелюбски произвол.
62
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така, така, аз да ви светна че пред нашият блок се получи същата ситуация и накрая, се разбра, че от общината са метали отровата против плъхове до близките кафета, които са общински, защото имало оплаквания. Ето това е държавната администрация... жалко за кученцето, защото е умряло с страшни мъки...
61
5
 
4
 
! Отговори
123 преди 6 години
До АнонименЖалък си нали знаеш. Хората ти говорят, че може да с еотрови дете, ти пак своето. Аре сега пак да ме изтрият. Трети път ако се случи, обаче тоя сайт заминава. А ти взе ми да си хапнеш малко миша отрова, да ти е сладко.
60
9
 
18
 
! Отговори
Биолог-Еколог преди 6 години
Много жалко за кучето водач и собственикът му! Добре, че не е било дете. Но... Отчаяните ситуации, водят до отчаяни мерки. На Запад защо няма бездомни животни?! Защото собствениците на любимци не тарикатеят и са отговорни -кастрират ги, ваксинират, чипират и спазват законите. А безпризорните или нежелани любимци стоят до няколко месеца в приюта и ако не бъдат осиновени, се приспиват. Закони и наказания му е майката!
59
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 60 Съмнително е ,че поставилият отровата може да се окачестви като човек !
58
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ме вълнуват кучелюбки и кучелюбци. На първо място за опазване е ЧОВЕКЪТ и ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Абе, ид"от, ти не разбра ли, че става дума не само за куче, а и за човек, който всячески е зависим от него. Ти нямаш място в групата на човеците.
57
2
 
6
 
! Отговори
До Бай Х преди 6 години
И да я сменя, файда няма. Собствения ми баща е архитект, това работеше. Ама е и пияница. Преди 10 години окончателно спря да работи, ходи по улиците и проси пари за цигари и пиячка. Сам казва, че не може да му се помогне, освен с пари за пиене... И като го видиш да проси и си викаш.. горкия човек.. а то кво... сам се докара до тука! Не ми сравнявай животните с хората, моля те!!
56
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо като намордник или "то не хапе"
55
1
 
2
 
! Отговори
Бай Х преди 6 години
до 56смени думата "животни" с "хора"
54
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички грешат в този вечер спор. Моето мнение е:1. В едно развито общество няма бездомни животни по улиците. Никой не пръска и отрова от която може да пострадат и деца.2. В едно развито общество убийствата на животни се наказват строго, със затвор и цялото общество е съгласно с това и съдейства за откриване на престъпника.Извод: България простташка държава, която се занимава с правата на гейовете и премахване на думи като "инвалиди", а все още не е решила основните си проблеми.
53
3
 
18
 
! Отговори
за човека преди 6 години
на няколко места срещнах "правата на човека са на първо място". *** този "човек" да не е безсмъртен бе, да не е някой Бог, направо господар на вселената?!??! То за това и ние, и глобално сме я докарали до тука - унищожена природа, изчеващи/ изчезнали видове, изчерпани ресирси. "Човека" така и не си задоволи прищявките, а невинните животинки по улиците - ходят гладни, жадни, често тормозени от "човека", убивани, защото "човека" си взима куче/ коте и след 3 месеца го изхвърля, щото не го кефи...
52
5
 
10
 
! Отговори
българина преди 6 години
в швейцария кучета и котки п оулиците няма! едва ли защото са все по домовете...