Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Общината пуска още автобуси до Витоша

1 коментар
Общината пуска още автобуси до Витоша

Столичната община ще се опита да облекчи транспортните проблеми на Витоша. От тази събота по линия 66 - от Столичния зоопарк до спирка "Морени" в планината, ще се движат повече автобуси. Това трябва да намали интервала на движение между колите на 30 минути. Първият автобус ще тръгва от зоопарка в 7.50 часа, а последният в 16.50 часа от "Морени".

Линията е единствената, която се движи в планината. Тя работи само в почивните и празничните дни. Автобусите по нея по традиция са малки, стари и препълнени. Преди време до парк Витоша пътуваха редовни линии през цялата седмица.

"Директният ангажимент на общината е осигуряването на автобусния достъп до планината. Възложила съм и още следващата събота и неделя ще бъде увеличен броят на автобусите по линия 66, които са за “Алеко“ – най-натоварената линия. Също така ще има автобус, който ще изчаква на долната станция на лифта, така че ако има чакащи хора, да може да се включи в движението", каза кметът Йорданка Фандъкова пред БНТ.

"Големият дебат е по отношение на състоянието и възможността за инвестиции в лифтове и влекове на планината. Това е тема, която от години стои в дневния ред на обществото. Важно е да кажа, че възложих към редовните проверки, които прави Изпълнителната агенция по метрологичен и технически надзор за техническото състояние на съоръженията, да се направи и междуведомствена група, така че към тези проверки да се включат и колегите от строителен контрол", коментира Фандъкова.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

1 коментар

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Дядо ми Петър
    #1

    Тая кукла все нещо възлага. Докато приятелчетата й крадат ли, крадат. Абе, кукло, какво става и с плажа Мария Луиза? Колко години ще го държите затворен заради някаква долнопробна мутра?

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.