Пийте текила – полезно е! А ракията?

До 100 грама на ден тя също носи позитиви на здравето
Обновена: 15 яну 2018 18:15 | 15 яну 2018 18:15,
11
Пийте текила – полезно е! А ракията?
Снимка: Pixabay

Текилата е полезна за здравето, сочат резултатите от изследване на Американското дружество на химиците. Питието от растението агаве включва съставки, които могат да помогнат на спазващите диета да отслабнат.

Става въпрос за подобряване на метаболизма, както обясняват и специалистите: агавините или естествените захари в растението, не влияят върху кръвната захар, тъй като са несмилаеми, и не повишават нивата й, както се смяташе досега, пише в. "Дейли стар", цитиран от БТА.

Тези захари допринасят и за потискане на пристъпите на глад, дават по-осезаемо усещане за ситост в сравнение с други захари, дори когато приетото количество храна е по-малко.
Освен това е и нискокалорична напитка.

Мексиканско проучване пък показва, че текилата може да е полезна за здравината на костите, защото предпазва от остеопороза, благодарение на по-доброто усвояване от организма на калций и магнезий.

Установено е също, че популярната мексиканска напитка действа като пребиотик и подобрява настроението, тъй като за разлика от другите алкохолни напитки действа като стимулант, а не като депресант.

И да кажем, че и родната ракия също е полезна за здравето. До това заключение стигнаха учени от БАН и Медицинския университет в София, съвместно с учени от Копенхаген и Берн, което беше оповестено още преди 3 години.

Българската напитка влияе добре на метаболизма, забързва храносмилането и стимулира отделянето на храносмилателни сокове и ензими, които спомагат за по-добро усвояване на хранителните съставки.

По 50-70 грама ракия всяка вечер тушира стомашни проблеми и поддържа оптимално тегло при човека. Освен това, нашенското питие лекува успешно главоболие и мигрена, болки в гърба и врата, стимулира кръвообращението и помага на сърцето.

Трябва обаче да знаем, че като всяко лекарство, и ракията има своя препоръчителна доза. Учените и медиците препоръчват да не се надвишава консумация от 100 грама дневно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
след като обесниха, че нов аец ще е мега далаверата, учени от бан решиха, че пукницата е полезна. какво следва, да кажат че секаса е вреден, и че да ядеш е признак на морална слабост. тия хора не трябва да искат повече пари, трябва да си плащат ефирното време.
9
0
 
1
 
! Отговори
тровят с ХЛОР преди 6 години
В Момента е ЖИВ Ужас ..Милиони БЪлгари сме обречени заради терористи и масови убиици командващи РЗИ и ВиК.Тровят милиони с хлор токсични канцерогенни разтвори подавани вместо питейна вода от водопроводната мрежа.Една кофа вода/ отровена с милион пъти над безвредното NaClO/натриев хипо хлорид/свищов /добави нагъл казанджия в казан и ни порази сърцата на цялото семейство.Хлор токсичните газове се отделиха в дестилата.НАливайте само изворна вода без хлор в казана.
8
0
 
2
 
! Отговори
ЯЗЪК преди 6 години
Лечебните качества на българските напитки вкл яйрян,кисело мляко,вино,ракия са доказани от векове.Нагли престъпници на власт по времето на Сергейчо Станишевия или вижте еврейско име удариха зверски БЪлгарските селяни като наредиха д а им конфискуват уредите з а производство на лечебни напитки.ЦЕЛ Скриване на огромни техни заводи за фалшиви напитки вкл Маркови
7
1
 
5
 
! Отговори
petarziz преди 6 години
за да пия 100 грама трябва да си купя капкомер а не ми се дават излишни пари затова е карам едно към гьотери
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мерси, ама ще пропусна текилата. Виж, на ракията няма да й простя.
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Клинична пътека има ли?
4
2
 
4
 
! Отговори
трезвеност преди 6 години
трезвеник най-полезно не
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Освен това, нашенското питие лекува успешно главоболие и мигрена"И разстройство. Сипваш сипваш си една ракия, чаена лъжичка сол и удряш на екс.
2
3
 
23
 
! Отговори
Умник преди 6 години
През целия си живот досега така и не успях да се запозная с някой, който пие само по 100 грама. Или се пие в пъти повече или въобще не се пие.
1
3
 
8
 
! Отговори
ne преди 6 години
Да, но само на разсъмване !