Борисов поздрави Македония: Европейското ви бъдеще – приоритет!

Съседите ни ратифицираха договора за добросъседство
24
Борисов поздрави Македония: Европейското ви бъдеще – приоритет!
Бойко Борисов и Зоран Заев. Снимка: архив, Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов поздрави парламента на Македония, който ратифицира днес Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Македония.

"С това те показаха, че желанието ни да изградим модерни, европейски отношения на приятелство и доверие, е общо", заяви премиерът, цитиран от правителствената пресслужба.

Още по темата

По думите му ратификацията на договора от страна на македонския парламент е естествено продължение на прагматичния диалог, който двете правителства са започнали още миналата година в Скопие с подписването на този договор и на девет документа за сътрудничество в Струмица по време на съвместното заседание на двете правителства.

"Както сме заявявали многократно, европейското бъдеще на Република Македония е сред основните приоритети в политиката на Република България и ще продължи да бъде такъв и след българското председателство на Съвета на ЕС", уверява Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
1
 
! Отговори
киреза 70 преди 6 години
ДАААА ПРИОРИТЕТ ЩЕ Е УНИЩОЖЕНИЕТО И НА МАЛКОТО КОЕТО ИМАТ....ЧАКА ГИ НЕВИЖДАНА МИЗЕРИЯ,УНИЩОЖЕНИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ ИМ,ХОМОСЕКСУАЛИЗЪМ,ПЕДОФИЛИЯ,КРЪВОСМЕШЕНИЕ.....ТОВА СА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ.....ЕХХХХ НЯМА ЛИ НАЙ ПОСЛЕ ДА СЕ АКТИВИРА ЙЕЛОСТОУН,ТА ДА ИЗТРЕБИ ТАЗИ САТАНИНСКА НАПАСТ???
21
4
 
10
 
! Отговори
Анна преди 6 години
Ква "Македония"кви пет лева???? Македония си е гръцко име и така ще си остане.Тея мизе рници само се чудят отде нещо да откраднат.От тук именце,оттам език и после ми се правят на велики...
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не трябва много-много да се вярва на фиромяните. Там лъжата, фалшификацията и измамата е нещо напълно нормално ...
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АМА БОКО ВСЕ ПАК ДА ИМ КАЖЕ, ЧЕ ЕВРОПИЙСКОТО ИМ БЪДЕЩЕ ВЪОБЩЕ НЕ ЗАВИСИ ОТ НЕГО.
18
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Македонския парламент ратифицира договор за приятелство добросъседство съдрудничество с България.А кога в Македония ще признаят бългатски етнос в Македония ако там кажеш,че си българин те наказват и казват,че нняма такава нация. Аз съм виждал карта там на Велика мкедония на която голяма част от България и Гърция е начертан че е тяхна.
17
2
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Виж родната ***,бре сульооо.Повдиг ми се.
16
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, тоя нашия са не спря с простотиите си!Оправя редовно България сега ще оправи и македонците!*** и то голям!
15
4
 
7
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
До бг макеВ Струмица му викат Заев-бугарашчето......
14
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво да коментираме?Сталин я измисли "македонската нация", Борисов я узакони. Сталин измисли " македонския език". Борисов и Зеев подписаха договора на два различни езика.А лятото тука разни *** го превъзнасяха, че бил сложил край на македонизма. И колко било хубаво.Борисов сложи началото на македонизма.Нито Живков, нито друг комунистически държавник не призна до сега македонска нация и език.Айде честито!
13
7
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
опозицията не подкрепи договора утре ако доидат на власт ще го отменяттака че аз не вярвам на македонците и не споделям патоса не смятам че запбалкани са готови за ес има много история емоции и намесата на султаната
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов и Заев напомнят на някаква прословута двойка литературни или филмови герои. В списание "Дъга" навремето имаше едни двама образи, от "Приключенията на Бубачко". Единият беше по-едър и пълен, а другият по-дребен, все търсеха някакво съкровище и се замесваха в най-различни бели.
11
5
 
10
 
! Отговори
Киро Хикса преди 6 години
До ??В "Договора" се дефинира "македонска нация", като отделна и различна от българската, както и "македонски език", като отделен и различен от българския език. Ако стипулираме до буква "договора", излиза, че в Пиринска Македония - Благоевград, Банско, Разлог, Петрич, Сандански, Гоце Делчев и околиите им живеят небългари, които говорят небългарски език. Не случайно онзи ден ОМО Илинден - Мусомище (креатура на сръбската УДБА) възобнови делата срещу България в Стразбург. Надявам се, сега е ясно!
10
3
 
11
 
! Отговори
Чачо преди 6 години
Хе-хе тиквата иска да завлече кокото се може повече държави в ЕС. Няма само ние да сме прецакани.
9
2
 
2
 
! Отговори
АЗ ТИ ТОЙ преди 6 години
До НИЕ, ВИЕ, ТЕКак да не те е питал бре? Станишеф царя и доганя да са обещавали че няма да влизаме в ЕС? Да си протестирал или да си гласувал за някой дето е обещал да не влизаме.
8
10
 
11
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ. преди 6 години
МАКЕДОНИЯ ЩЕ НАПРАВЯТ ГОЛЯМА ГРЕШКА, АКО ВЛЯЗАТ В ЕС....... МНОГО ГОЛЯМА ГРЕШКА, А НАС БЪЛГАРИТЕ НИКОЙ НЕ НИ Е ПИТАЛ ИСКАМЕ ЛИ ИЛИ НЕ. ЗАТВОРИХА ЧАСТ ОТ БЛОКОВЕТЕ НА АЕЦ, НАПРАВИХА НЯКОЙ ДРУГИ ПРОМЕНИ, САМО И САМО ДЕПУТАТИТЕ ДА ВЛЯЗАТ В ЕС......
7
3
 
4
 
! Отговори
?? преди 6 години
В крайна сметка в наша полза ли е този договор или на "Македония, защото никъде не мога да намеря информация за него??
6
5
 
7
 
! Отговори
До БРАВО НА ЗАЕВ ! преди 6 години
Договорот за добрососедство и приателство меу Македониа и Бугариа што денеска беше ратификуван во Собранието, затвора долгогодишно отворено прашае и е во интерес на двете држави, на нивните грааните, целосно во согласност со националните и државни интереси на Република Македониа. Договорот е основа за приателство на двете држави, а неговото потпишувае е заеднички успех на сите досегашни влади и на сите граани. Целиот демократски свет го поздрави Договорот како значаен !
5
5
 
7
 
! Отговори
БРАВО НА ЗАЕВ ! преди 6 години
ВМРО-ДПМНЕ одново покажа дека нема капацитет да ги напушти политиките на изолациа, конфликти и поделби во општеството. Со кукавичката прес конференциа, ВМРО-ДПМНЕ денеска покажа дека е против добрососедски односи, против интеграциа и против заакнувае на регионалната и меународната позициа на Република Македониа. Впрочем, да имаше какви било аргументи, ВМРО-ДПМНЕ е присуствуваше на собра ниската седница и е ги бранеше, наместо да промовира изолациа. Договорот за добрососедство и приателство меу Македониа и Бугариа што денеска беше ратификуван во Собранието, затвора долгогодишно о
4
4
 
13
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Този "Договор за добросъседство" между БЮРМ (неправилно, несправедливо и обидно за Българите наричана 'Македония') и България идва 99 години след Ньойския Мирен Договор, чрез който от България се откъсват Струмица, Босилеград, Цариброд и околиите им, заедно с 6 села във видинско и се подаряват на сърбите, доминиращи тогавашна Югославия. Сегашния "договор" е капитулация на въжделенията на поколения македонски Българи за Българския характер на населението в Македония и е позорен. Наложен е от ЕС!
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чи чак