Lasurit eshop

Автомобил на годината 2018 на България: И финалистите са … (Видео)

Автомобил на годината 2018 на България: И финалистите са … (Видео)

Автомобил на годината 2018 на България: И финалистите са … (Видео)

Реклама Opel Stock
Журито на конкурса Автомобил на годината на България обяви имената на финалистите в основните категории на тазгодишното издание на надпреварата и анонсира подробности относно новостите около мероприятието на Прес Авто Клуб България (ПАК) за 2018-та година.

След проведеният в края на миналата седмица общ тест на номинираните автомобили, в категорията ЛЕК АВТОМОБИЛ на годината, до финалната фаза на конкурса достигат BMW 5-Series, Ford Fiesta, Honda Civic, Hyundai i30 и Opel Insignia, а в набиращият все по-голяма популярност КРОСОУВЪР сегмент претендентите са BMW X3, Dacia Duster, Hyundai Kona, Peugeot 5008 и Skoda Karoq.

В останалите категории, финалистите са:

МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН АВТОМОБИЛ
Isuzu D-MAX


ЕКО АВТОМОБИЛ
BMW i3
Hyundai Ioniq PHEV
Mini Countryman S E
Renault Zoe Z.E. 40
Volkswagen e-Golf

ПРЕМИУМ АВТОМОБИЛ
BMW 5-Series
BMW 6 Gran Turismo
Infiniti Q60
Mercedes-Benz E-Class Coupe
Range Rover Velar

ГРАДСКИ АВТОМОБИЛ
Ford Fiesta
Hyundai Kona
Nissan Micra
Suzuki Swift
Volkswagen Polo

Основната новост и промяна в тазгодишното издание на конкурса Автомобил на годината на България е тази, че победителят във всяка една от шестте категории ще получи отличителен награден плакет за успеха си, както и правото да участва в новата- седма, категория КОЛА НА ГОДИНАТА, и да се бори за престижната статуетка. Нейният притежател ще бъде определен с допълнително гласуване, което ще се проведе по време на самата финална церемония на 18 януари от 19 часа.





Конкурсът Автомобил на годината на България се организира от Прес Авто Клуб България с любезното сътрудничество на верига бензиностанции OMV и домакинството от страна на София Ринг Мол и новия ресторант на негова територия Roma Bene.

По време на провелата се днес пресконференция, от ПАК обявиха, че има тенденция за повишаване на продажбите на нови автомобили в България, като очакванията и надеждите са тя да продължи и през тази година. Ако през 2016 година на всяка нова продадена кола в страната ни са се падали по 11 втора употреба, то през изминалата година съотношението е 1:8.

Това се случва на фона почти нулевите преференции от страна на българската държава по закупуването на нов автомобил, в това число и изцяло електрически или хибридни. В това отношение България изостава драстично от почти всички европейски страни, в които работят успешни програми за субсидиране и преференции, насърчаващи закупуването на нов и екологичен автомобил. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Тестове BG Авто Honda

Honda ZR-V : Когато разумът надделее (Видео)

Апр 17, 2024