Сеул дава заден за криптовалутите. Защо?

Властите смекчават тона по отношение на забраната за обмен
15 яну 2018 10:40, Бойчо Попов
5
Сеул дава заден за криптовалутите. Защо?
снимка: Ройтерс

Южна Корея заяви в понеделник, че плановете ѝ за забрана на обменните борси за криптовалута все още не са окончателни, тъй като правителствените агенции все още са в преговори, за да решат как да регулират пазара, предава Ройтерс.  

„Планът за забрана на обмена на криптовалути, споменат наскоро от министъра на правосъдието, е една от мерките в разговорите за ограничаване на спекулативните инвестиции, които правителството ще продължи да обсъжда достатъчно дълго, преди да финализира решението си", заяви служител в Службата за координация на правителствената политика по време на пресконференция.

Припомняме, че на 11 януари министърът на правосъдието Парк Санг-ки заяви, че правителството подготвя законопроект за забрана на търговията с виртуална валута на местните борси. В същото време националната полиция и данъчните власти нахлуха в местни борси за криптовлаути, които са подозирани в укриване на данъци.

В петък обаче тонът беше значително смекчен, а част от по-острите изказвания от предишния ден омаловажени. Финансовият министър на Южна Корея Ким Дон-йон направи уточнение, че е необходимо да се извършат повече консултации по плана на министерство на правосъдието за забрана на търговията с криптовалути в страната.

От друга страна в САЩ също се очаква нарастване на проверките на пазара заради опасения, че криптовалутите се използват за измамни цели като прането на пари. Председателят на Комисията по ценни книжа Джей Клейтън и председателят на Комисията за търговия на стокови фючърси Кристофър Джанкарло ще дадат обяснения пред банковата комисия на Сената за рисковете, свързани с биткойна. Очаква се изслушването да се проведе през февруари.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
О, да, мн добре ги знам кои са, Космосът също ги наблюдава, следващите 20 години ще видите какво мисли за тях! И Великият архитект на Вселени Луцифер няма да може да им помогне, те си знаят ;)
4
1
 
31
 
! Отговори
До 2.... преди 6 години
Викаш познаваш президенти, министър председатели, политици, бизнесмени.... Ама си безработен *** и имаш време да пишеш глупости, от мизерната панелка със спряно парно...
3
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно тия масони винаги ли трябва да ги убият преди това, че да почнат да ги разследват?
2
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз познавам мн масони с офшорни сметки и укриващи данъци за милиони, повечето са банкери, министър председатели, президенти, влиятелни бизнесмени, политици, които пред обществото се изкарват абсолютни герои, филантропи и т.н., а задкулисно всичките до един са дребни ***, които злоупотребяват на поразия и това после се отразява негативно на обикновените хора от системата, тях кога ще ги разследват?
1
0
 
38
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
Стават ли неудобни, а :) ?

Спонсорирани публикации