7 храни за здрав стомах

Те са богати на храносмилателни ензими
15 яну 2018 09:40, Михаела Лазарова
1
7 храни за здрав стомах
снимка: pexels

Балансираното хранене и редовната физическа активност са от изключително значение за поддържането на здрава храносмилателна система. Ако човек е в състояние да оптимизира дневното си меню, това значително намалява риска от стомашни неразположения като запек, болка, подуване, газове.

Ето защо е важно от какви храни се състои менюто ни. Нуждаем се от такива, които съдържат естествени храносмилателни ензими, подпомагащи разграждането на храната.

Вижте някои вкусни и полезни храни, които се грижат за вашата храносмилателна система.

Кефир

Кефирът има подобна на киселото мляко текстура, но не е толкова кремообразна. Може да се приема като напитка. Кефирът съдържа ензими, от които човек се нуждае за здравословно храносмилане. Освен това в него се съдържат повече естествени бактерии, отколкото в повечето кисели млека.

Банани

Бананите са богати на калий, но съдържат и ензимите амилаза и малтаза. Амилазата естествено се намира в слюнката и може да разгради храни, включително въглехидрати. Малтазата е в състояние да разгради малцовите захари в тялото и да позволи на храносмилателната система лесно да преработи тези храни. Освен това плодовете съдържат и добри количества фибри, важни за доброто храносмилане. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.