"Не съм расист", кълне се Тръмп. А "мизерните дупки"?

US сенатори твърдят, че той не е произнесъл скандалните думи
15 яну 2018 08:40,
41
 "Не съм расист", кълне се Тръмп. А "мизерните дупки"?
Снимка: Reuters

"Не съм расист", заяви лаконично президентът на САЩ Доналд Тръмп, попитан за предполагаеми обидни коментари  по адрес на имигранти, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

По-рано сенатори казаха, че на среща с тях при закрити врата в Белия дом тази седмица Тръмп попитал защо са им на Съединените щати хора от "мизерни дупки" като африканските страни и Хаити.

Още по темата

"Не. Не съм расист. Аз съм най-малко расист от всички хора, които някога сте интервюирали", отговори Тръмп на репортер във Флорида.

Президентът на САЩ отбеляза, че според сенатори той не е произнесъл скандалните думи, които му бяха приписани от техни колеги.

По-рано вчера членът на горната камара на Конгреса Дейвид Пардю, републиканец от Джорджия, увери, че Тръмп не е използвал вулгарен израз по адрес на имигрантите от Африка и Хаити.

Друг сенатор републиканец, Том Котън от Арканзас, също каза, че не е чул президентът да произнася фразата "мизерни дупки".

В четвъртък двама техни колеги, демократът Дик Дърбин и републиканецът Линдзи Греъм, заявиха, че Тръмп е използвал обидния израз на среща в Овалния кабинет на Белия дом, посветена на намирането на решение на въпроса с 800-те хиляди имигранти, дошли нелегално в САЩ като деца.

Президентът на САЩ каза, че е "готов, желаещ и способен" да постигне споразумение за защита на тези хора.

Миналата седмица Тръмп нарече съдебната система в Съединените щати "несправедлива", след като федерален съдия осуети намерението му да прекрати програма, отлагаща депортирането на имигранти, вкарани нелегално в страната като деца от своите родители.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не, човек трябва да е много глупав, за да си мисли, че Тръмп е расист. Този въпрос е на дневен ред за трихиляден път сигурно. И още по време на кампанията Тръмп приведе доказателства, че не е расист, и спечели изборите след това. Много жалка история е това. Медиите боксуват.
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е расист ... просто живее с мисълта, че е ариец !
34
1
 
6
 
! Отговори
... преди 6 години
Тръмп си е американски феномен и сега да го изкарват луд и прочие не е уважително към електората. Няма как да го отделят от Америка и да го нарочат за подивял. Либералните идеи може и да победят един ден, но все още това не е факт.
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бялото малцинство в САЩ нищо не могат да бъдат. Ще им направят резервати до индианските резервати, за да са защитени и да не изчезнат.
32
1
 
3
 
! Отговори
нн преди 6 години
И този като нашия за 80% ***, изръси една може и да е глупост, но нашия се скри в миша дупка, докато този не може, много ще го хапят. Див петел, казва и истини, който не искат да бъдат слушани от някой хора.
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами, прав е човекът.
30
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българските Тръмписти да знаят, че тръмпи мисли същото и за тях и за тяхната Родина. Ся да не си помислите че съм левичар и третополов. Мнем, просто мразя краварите.
29
1
 
6
 
! Отговори
PD преди 6 години
Наивник,Няма война, чиято причина да е непремерена реч. Вероятно правиш разика межу повод и причина.И за истината да добавя. Истината е. И без значение от чия уста, тя е. А илюзията, че атакувайки носителя и, нещо ще се промени, е модерна болест, на медийно обработени диванни ентелегенти.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че какво толкова да се дразним от мизерна-*** дупка,ако ни нарече кат още преди 10-тина години оня скулптора чех ни изтипоса като тоалетна чиния стар модел за градска тоалетна или по точно кат селска с няколко клекала,е беше неочаквано кат по поръчка,може и неприятно,но кат не бяхме толкова важни нещо много да се е разчуло чак до Обама,че и той да се обади по въпроса,че са обиди за расата и някоя медия да застане зад нас кат каже,че не е така,а само подхилване от вси,но сега виж те са важни.
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човека е праволинеен - това дето му е в глвата - това му е и на устата. Малко ограничен по американски, но това е от околната среда. По-добре от лицемерните политици, дето мед им капе от устата, ама делата им ...С тая толерастия и неолиберализъм вече се счита за ненормално на черното да викаш черно и на бялото - бяло.
26
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До PDКратуно, с такъв каруцарски език преди 70г. стигнахме до световна война. Само аутист може да е фен на Тръпчо.
25
2
 
5
 
! Отговори
PD преди 6 години
Истината трябва да звучи все повече, от устите на световните лидери. Голата истина. Тогава може и да достигне до малките мозъчета, на тези, които превърнха света в това което е. Нормално е тези които боравят с лъжата, да са бесни. Свиквайте, това е само началото. Изправяйте се, защото на лъжата, краката са къси.
24
1
 
5
 
! Отговори
Веско преди 6 години
Кво се оправдава? веднага трябва да каже: Да това са едни прекрасни места за живот и размножаване и всички имигранти да бъдат върнати веднага по райските си кътчета!
23
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп е истинското, НЕлицемерно лице на Америка и слава Богу, че го избраха, та света НАЙ-ПОСЛЕ да си отвори очите, че по-големи агресори, гадове, фашисти, *** и *** от американците НЯМА. Извинявайте много, но за 16г. управление Путин, НИТО ВИДНЪЖ не си е позволил да обиди дори НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СИ ВРАГОВЕ. Някога харесвах Америка защото бях заслепен от стандарта им, но след нсичко което причиниха на света, вече са ми толкова противни, че няма накъде! Вече уважавам Русия, а не Фащ.
22
2
 
14
 
! Отговори
Ко?...Не! преди 6 години
Тръмп е расист и в това няма нищо лошо! Хубаво е, че не е "политкоректен" лицемер!
21
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, Африка е мизерна дупка, и всички с 5 грама мозък го знаем, но не е правилно Тръмп да ги унижава допълнително така. Вие как ще се чувствате ако утре нарече България мизерна дупка? Да, всички знаеме сме такава, но няма ли да се издразните?
20
1
 
23
 
! Отговори
Симеонов преди 6 години
Аз живея в Пловдив.И няма никакво значение дали съм расист или не.Просто не искам, някой тъмновиолетов субект, изпълзял от мръсната дупка Столипиново да ми стане съсед.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
18, отдавна много хора не са виждали пелени, Сега под "diapers" се има и друго предвид.Извинявай, Твен.
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
15 Памперси в края на IXX век ?
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз не съм расист. Това не ми пречи, да вярвам, че Франция е най-дългата страна на света