Бизнесът vs. КЕВР: Поскъпва токът, поскъпват и храните!

Василев Велев настоява: Навсякъде покупката на едро е по-евтина!
5 яну 2018 09:20,
41

Цената на тока за бизнеса скача с до 60%. Неименуемите последствия от това ще доведат до поскъпването на услугите, продуктите, както и на бита.

"Ние не приемаме тези цени за референтни! Те не са пазарни, а са резултат от спекулации, защото няма адекватна причина за повишението. Ние сме уникални. Бизнесът има по-скъпа цена от населението. А навсякъде покупката на едро е по-евтина от тази на дребно", подчерта председателят на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

Още по темата

Според него решението на проблема се крие в прилагането на 4 мерки: Да се увеличи предлагането, да се подобри регулирането, да се променят правилата за работа на борсата и Комисията за защита на конкуренцията да влезе адекватно в ролята си.

В студиото на "България сутрин" енергийният експерт и бивш член на КЕВР Еленко Божков поясни, че причината за скока на ел енергията за бизнеса се дължи на 3 фактора.

"Първо, много от търговците са сключили договори с малките потребители без да имат подсигурена енергия. Второ, някои търговци търсят начин да компенсират загубите си. А третата причина е просто картел на търговците на ток", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

Велев посочи, че КЕВР не са виновни за случващото се, защото имало изкуствено създаден дефицит в енергията.

Председателят на УС на АИКБ уточни още, че се очакват протести и не е изключено да поискат оставката на министъра на енергетиката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
POVISHENIETO NA TOKA E NEZNACITELNO,A AIDUZITE-BIXNESMENI GOTVYAT GOLEMI UVELICENIA,ZA DA MOGE NARODA DA SVALI BOIKO BORISOV.PRAVILNO KAZA LUDIAT OT ATAKA,CE TOVA E ZAGOVOR.
35
0
 
2
 
! Отговори
Бъргарин преди 6 години
Слагам феса и ставам Турчин...................
34
2
 
6
 
! Отговори
ОколоРусенец преди 6 години
При кратките ми пребивавания в Русе, 2-3 седмици годишно, винаги се стремя да пазарувам от Гюргево или Букурещ, и от бабичките на пазаря! Не купувам нищо от новобогаташите- лъжци. Това е моята лична форма на протест.
33
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
след като вдигнахте маслото и яицата сега на колко ще ги продавате .....
32
0
 
12
 
! Отговори
До РусенецЪ преди 6 години
Да, не си заслужава да инвестираш и една стотинка в тази масоно-политико-милиционеро-мафиотска ***.
31
0
 
3
 
! Отговори
Evetbul преди 6 години
Bravo, tova e mnogo polojitelna novina za turskata ikonomika!
30
2
 
3
 
! Отговори
РусенецЪ преди 6 години
Ама на мен и за бюджета ми е все тая. Общо взето, винаги съм избягвал да плащам осигуровки. Подсигурил съм си "пенсията" от наеми на търговски помещения. Впрочем, при възможност винаги избягвам да наливам пари с ДДС-та в български стоки. Не ми е кеф и това е. По добре да захранвам икономиката на Румъния, пред българската гротеска.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно няма да ти е все тая, като няма да има кой да пълни бюджета след 2030-та :)
28
0
 
10
 
! Отговори
РусенецЪ преди 6 години
Дигайте цените на храните. Изобщо не се притеснявам. Гюргево ми е на 6 км. И без това от там купувам лекарства за бабите от блока. Какъв ми е проблема да си купувам и храната от там?! Само да ви светна, че агнешкото от там си го купувам на 18 ... 19 леи килото /около 8 лева излиза/. Та, на мен ми е все тая за българския бизнес.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като ви гледам колко сте прости си заслужавате съдбата изцяло, след 2030-та няма да има пари за пенсии, не само че фирми, общини и болници ще са фалирали и ще е останал един град икономика!
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди да скачате на бизнеса имайте предвид, че рибата се вмирисва откъм главата, ако трябва да мразите някой, то това е масоно-мафиотската-милиционерска политическа класа и бизнес елит, които за 30 години обрекоха страната на тотален крах, което ще се случи официално до 2030-та!
25
0
 
11
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Ало "бизнесът" и измислените ни "бизнесмени", яжте си вие *** които произвеждате. Румъния е на 100 километра. Аз ще си пазарувам от там.
24
1
 
4
 
! Отговори
Хаха преди 6 години
В момента политиката, която води управляващата коалиция м/у всички партии, където заедно си крадат от еврофондове, банки като КТБ, обществени поръчки и прибират тлъсти комисиони да обслужват интересите на запада, ще доведе държавата и икономиката до гибел, мн бързо и то, до 2030-та, АМА ВЪОБЩЕ БЕЗ ДА ПРЕУВЕЛИЧАВАМ! Предстои да го видите, така си го избрахте, не сте виновни, че масоно-капиталистическият елит се оказаха добре организирана шайка от фекалии!
23
0
 
9
 
! Отговори
?! преди 6 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
22
0
 
16
 
! Отговори
Голи претенции преди 6 години
Сайтът ви е много далеч от професионализма в журналистиката. В тази новина къде ви е съответствието между заглавието и съдържанието ?? Няма го. Или манипулирате читателите, или нямате елементарни стандарти на работа, или и двете. Не струвате - нито екипът ви, нито главният ви редактор Желев. Затова и не ви четат хората.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя Велю е добре платената оплаквачка на българския далаверизнес (бизнес). Висока му била минималната заплата от 250 евро и токът му бил скъп, а България има най-евтиния ток в Европа. Не иска да плаща данъци. Сигурно му плащат 200 евро да обикаля телевизиите и да се оплаква.
20
0
 
3
 
! Отговори
До: "бизнеса&qu преди 6 години
Ми яжте си ги тогава вие. Да ви е сладко!
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има си хас!
18
1
 
5
 
! Отговори
Сиганин преди 6 години
Крайно време е тока не само за промишленостт но и за бита да се качи - нали мит'ряла си накупи климатици. В бойколандия тренда е винаги нагоре!Що не рибьете га по времето на мадридския мушеник тока стана от 8 на 16 стотинки заради ЕРП?
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доближава ме ли се до войната , която ще даде път на безплатната енергия. Преди това обачеq ще трябва да се отблъсне съпротивата на прfизводителите и търговците на енергоресурси.А? Апокалипсисът е близо)))