"Челси" и "Арсенал" постигнаха минимални победи във Висшата лига

"Челси" и "Арсенал" постигнаха минимални победи във Висшата лига

© Reuters

Челси" и "Арсенал" записаха победи в мачовете си от 18-ия кръг на Висшата лига, които обаче не дойдоха никак лесно. Сините се наложиха на своя "Стамфорд бридж" над "Саутхемптън" с 1:0, а със същия резултат на "Емиратс" "Арсенал" се справи с "Нюкасъл".


Успехът на "Челси" е втори пореден и дойде след попадение на Маркос Алонсо в добавеното време на първата част. Испанският халф-бек се разписа от пряк свободен удар и отбеляза седмото попадение от фаул, откакто Антонио Конте води тима от Западен Лондон. За този период никой не е вкарал повече голове от свободни удари от "Челси".


Сините от Лондон имаха тотално надмощие, но пропуснаха с лека ръка много положения пред вратата на Фрейзър Форстър. Тимът от южния бряг пък отправи само един точен удар към вратата на домакините.




Маркос Алонсо бележи от свободен удар.

© Reuters

Маркос Алонсо бележи от свободен удар.


През втората на терена се появиха Сеск Фабрегас и Алваро Мората, които освежиха играта на тима си, но до втори гол не се стигна. Попадение на Еден Азар беше отменено заради засада.


"Светците" са без победа в продължение на пет мача и се свлякоха до 12-ата позиция в класирането. С успехът "Челси" пак се изравни с "Манчестър юнайтед", който в неделя гостува на "Уест Бромич".


В друга част на Лондон мачът на "Арсенал" не беше по-лесен. "Артилеристите" не оставиха съмнение кой е по-добрият отбор, но не успяха да услеснят срещата и да вкарат повече попадения още преди почивката.


Единственият гол вкара Месут Йозил в 23-ата минута след прекрасно изпълнение. Германският национал изстреля топката от воле и не остави шансове на Карл Дарлоу.


Месут Йозил вкара срещу "свраките" след страхотен удар от воле.

© Reuters

Месут Йозил вкара срещу "свраките" след страхотен удар от воле.


Много добри възможности пропиляха Джак Уилшър, Ектор Бейерин, както и Александър Лаказет.


Успехът спря серията от три мача без победа на "Арсенал", в които тимът на Арсен Венгер загуби от "Манчестър юнайтед" и направи равенства със "Саутхемптън" и "Уест Хем".


С 33 точки "артилеристите" се върнаха в Топ 4 преди "Тотнъм" и "Ливърпул" да са изиграли своите мачове.


Резултати от Висшата лига
"Лестър" – "Кристъл палас" 0:3 (Бентеке 19’, Заха 40’, Б. Сако 90+4’)
"Брайтън" – "Бърнли" 0:0
"Уотфорд" – "Хъдърсфийлд" 1:4 (Дукуре 68’; Качунга 6’, Моой 23’, Депоатър 50’, Моой 89’)

Ключови думи към статията: