Австрия не мисли за изход от ЕС. Властта там обяви: Без допитване!

Пактът за съставяне на правителство изключва такъв референдум
Обновена: 16 дек 2017 19:27 | 16 дек 2017 18:55, Веселина Йорданова
42
Австрия не мисли за изход от ЕС. Властта там обяви: Без допитване!
Кристиан Курц и Хайнц-Кристиан Щрахе. Снимка: БТА

Пактът за съставяне на правителство, сключен между десницата и крайната десница в Австрия, изключва организиране на референдум за евентуално излизане от ЕС, заяви днес лидерът на крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС) Хайнц-Кристиан Щрахе, цитиран от Франс прес.

По настояване на консерваторите на бъдещия канцлер Кристиан Курц "въпросът за излизане от ЕС беше изваден" от точките, които биха могли да бъдат подложени на всенародно допитване, посочи Щрахе, който беше привърженик на такъв референдум.

В правителствената програма на новосформираното правителство на консерваторите от Австрийската народна партия (АНП) и крайната десница се настоява за реформа, която да върне повече власт на националните правителства, съобщи Ройтерс.

"Ще допринасяме като активен и надежден партньор за бъдещото развитие на ЕС, като в центъра на вниманието ще бъде принципът на субсидиарността", изтъкват двете партии в програмата си.

В нея е включена и целта да се намали напрежението в отношенията между Русия и Запада. АПС има споразумение за партньорство с партията на руския президент Владимир Путин, отбелязва Ройтерс.

Консерваторът Курц посочи, че сегашната политика на санкции срещу Русия няма да се промени.

Крайната десница получава министерствата на вътрешните работи, на отбраната и на външните работи в новото правителство, потвърди Щрахе, цитиран от Франс прес.

Самият той ще бъде вицеканцлер, отговарящ за държавната администрация и спорта, уточни той на пресконференция във Виена заедно с бъдещия правителствен ръководител, консерватора Кристиан Курц. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
3
 
! Отговори
В АВСТРИЯ преди 6 години
ТЪРЖЕСТВО ЗА ДЕСНИТЕ СИЛИ !ПЪЛЕН РАЗГРОМ НА ЛЕВИЧАРСКАТА КРАДЛИВА МАФИЯ!
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
,,Демокрация " ... но когато е удобно . Найс а ?
37
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 30Нищо няма да и е Британия. Не се притеснявай. Добре ще си е. Добре е Австрия да остане в ЕС и да се бори за реформирането му. Добра новина е и че са за оставане на санкциите докато путин не му дойде акъла.Иначе си прав че заради разпасаната либберасстия на ЕС до сега, народа може да и да гласува за излизане.
36
0
 
17
 
! Отговори
Xx преди 6 години
Канцлерът на Австрия се казва Себастиан Курц, а не Кристиан Курц... днешната "журналистика" е без коментар...
35
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СТРАХ ГИ Е, ЧЕ НАРОДА В ПРОСТОТИЯТА СИ ЩЕ КАЖЕ , ЧЕ ИСКА ДА ИЗЛИЗА И ЩЕ ИМ СЕ Е.Е ДЪРЖАВАТА КАКТО ЩЕ СТАНЕ С ВЕЛИКОБРИТАНИЯ СКОРО :D
34
0
 
14
 
! Отговори
утвърдени традиции преди 6 години
Хитлер да не се е допитвал, дали да прави концентрационни лагери.
33
0
 
4
 
! Отговори
Нестор преди 6 години
До Бай ЯнкоКазах 300 фамилии, а не човека, една фамилия може и да е 30 човека
32
1
 
2
 
! Отговори
Бай Янко преди 6 години
До НесторАбе няколко човека е образно казано. 300 на 8 милиона са си няколко човека. Даже и хиляда да са , пак са малко.
31
4
 
6
 
! Отговори
до 30 преди 6 години
И да се пишеш като КОМУНИСТ няма как да залъжеш хората с тези две гънчици в мозъка ти. Веднага си проличава че си мекокитко с розови прашки и пухен сутиен
30
6
 
17
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 6 години
Капитализма е невъзможно да просъществува ! Това е най нелогичния и престъпен начин на управление. Идва време в което всичко ще се срине и банковата, финансова криза ще ви се види като песен в сравнение с пълния му крах. Невъзможно е 20 корпорации в света да изцеждат всички останали, да им пият кръвчицата и същевременно да искат от тях да им купуват продукциите. Това може да стане само ако им дадат кредити. Кредити от техните пари които са откраднали от тях. И после да ги изстискат още веднъж
29
14
 
5
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 6 години
БОГАТСТВАТА НА БЪЛГАРИЯ--ТРЯБВА ДА СЕ ИЗТОЧВАТ ОТ РУСИЯ И ПУТИН!!БЪЛГАРИТЕ ---ТРЯБВА ДА СА СОЦ-КРЕПОСТНИЦИ НА РУСИЯ И ПУТИН!ВСИЧКИ "СОЦ-РОБИ НА РУСИЯ"---СА ЩАСТЛИВИ , КОГАТО РАБОТЯТ ЗА "БЕЗ ПАРИ" И КРАДАТ РЕДОВНО......ХА,ХА,ХАААААААААААААААА.....СЛАВА НА "ЕКСПРОПРИАЦИЯТА"...!!!!!!!!
28
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой го интересува какво мисли Австрия - която от Велика огромна многонационална империя, се е свила до малка планинска държавица, в пълна зависимост от Германия...Никой не ги брои за слива, също както и нас
27
4
 
17
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 6 години
Богатството на България се източва от САЩ, Франция, Германия, Англия, Австрия, от по големите страни в ЕС ! Нашите политици ги назначават като пионки също те, против нашата воля, с помощта на ромите и някои глупави имигранти които са ги излъгали че са умни, красиви и интелигентни европейци. Подчертавам НЯКОИ за имигрантите защото има много свестни хора между тях които милеят наистина за родината си, не злобеят като останалите. По този начин ни разделят за да не сме единни и да ги пометем
26
0
 
17
 
! Отговори
Нестор преди 6 години
До Бай ЯнкоЗа всичко си прав освен за едно - богатството на България не се държи от няколко човека, а от точно 300 фамилии. Казвам ти го като вътрешен човек.
25
1
 
13
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 6 години
Разлика от фашист, патриот, националист, нацист, капиталист, десен, център дясно в България няма ! За това всички управляват заедно под егидата на ЕС и САЩ и НАТО. За това никой на изток не ги уважава и ги има за смешницир подлизурковци и продажници. Никой дори и техните ЕС и ФАЩ приятели не ги има за хора.
24
1
 
13
 
! Отговори
Бай Янко преди 6 години
И още нещо, в сегашните социалисти и демократи се превъплътиха най-некадърните и алчни комунисти и техните деца, които едно време постигаха всичко чрез мазнене и лукавство, но соца не им позволяваше да си развихрят далаверите. затуй сега сме на това дередже
23
3
 
13
 
! Отговори
Бай Янко преди 6 години
Каква муфта бе, момче? Голямата муфта е сега че няколко човека държат богатството и откраднаха милиони и още крадат. Ти знаеш ли че по бай Тошово време за 300 лв да откраднеш държавна пара и отиваш в затвора с ефективна присъда? Имаше партийни секретари опндизени за това.
22
3
 
16
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 6 години
В България от 89та година насам няма ЛЯВА ПАРТИЯ ! Всички СДС, БСП, герб, патриоти, ДПС, всички са десни продажници, купени от чуждите западни посолства.Борбата между тях е единствено, само заради това кой ще вземе властта и ще краде най много
21
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бай ЯнкоХората свързваха България с рози и тежко машиностроене---------------Кои хора бе, уйкьо!Свързваха ни с най-пропадналия руски кен F.
20
5
 
7
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 6 години
От 89та година все десни ни управляват и всичките тези престъпници се обвиняват че са комунисти за да оплюят и омаскарят единствения нормален начин на управление който се грижи за хората за народа. Капитализма заменя феодализма и робството но е в пъти по лош от тях. За робите в миналото дори са се грижили и са ги лекували за да могат да им работят. При капитализма на гадовете не им пука въобще за болните, възрастните, бременните, майките, децата, за нищо освен за това как да ви изцедят до смърт