Томас Мюлер и вратарят спасиха "Байерн" от грешка срещу "Щутгарт"

Томас Мюлер и вратарят спасиха "Байерн" от грешка срещу "Щутгарт"

© Reuters

Байерн" (Мюнхен) записа четвърта поредна победа в Бундеслигата, след като надигра с 1:0 "Щутгарт" като гост. Баварците се поздравиха с успех в дербито на Юга, както е известен сблъсъка между двата най-големи тима на Бавария и Швабия, но двубоят на "Мерцедес-Бенц арена" не беше никак лесен.


За трети пореден мач хората на Юп Хайнкес печелят с минималното 1:0, като това се случва за първи път от 1983 г. В герои този път се превърнаха Томас Мюлер и стражът Свен Улрайх. Нападателят влезе от пейката в 65-ата минута и 14 по-късно вкара единственото попадение. В продължението пък Улрайх хвана дузпа.


"Байерн" имаше по-добрите положения в мача, но този път играта на Роберт Левандовски не спореше. Полският нападател, който е неудържим в мачовете на "Алианц арена", навън е доста по-колеблив и отново не се разписа. Голът на успокоението падна в 79-ата минута, благодарение на Мюлер. Той получи хубав пас от Кингсли Коман, овладя с десния и мигновено стреля с левия крак, с което изненада вратаря на "Щутгарт".




Нападателят спази традицията, когато вкарва "Байерн" да не губи мач. След негови попадения, бавараците имат 72 победи и едва четири равенства.



До края на мача баварците пропуснаха златен шанс, като Хамес и Левандовски действаха несериозно, а това можеше да струва скъпо. "Швабите" се хвърлиха да търсят изравняването и след нескопосана намеса на Никлас Зюле получиха дузпа. Чадрак Аколо обаче стреля много слабо и Улрайх спаси удара му, с което донесе и победата на гостите.


"Байерн" увеличи аванса си в класирането на 11 точки, след като "Шалке" допусна грешна стъпка. Кралскосините направиха 2:2 като гост на "Айнтрахт" във Франкфурт. Домакините поведоха с 2:0 след голове на Йович и Халер, но Бреел Емболо и Налдо донесоха точката на тима от Гелзенкирхен.


По-късно "Борусия" (Дортмунд) е домакин на "Хофенхайм".


Резултати от Бундеслигата
"Аугсбург" – "Фрайбург" 3:3
"Кьолн" – "Волфсбург" 1:0
"Вердер" – "Майнц" 2:2

Ключови думи към статията: