Нинова: Решението за мораториум върху лекарствата е на Борисов

"С какво ще изненадаме ЕС, ако внесем вот на недоверие за корупцията?"
Обновена: 16 дек 2017 19:13 | 16 дек 2017 18:34, Веселина Йорданова
102
Нинова: Решението за мораториум върху лекарствата е на Борисов
Снимка: БТА, архив

"Ние сме опозиция и когато решим, тогава ще направим вот на недоверие, а Цветанов и Борисов да гледат тяхната политика”. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова пред Дарик радио.

"Сакво бихме изненадали европейците, като внесем вот на недоверие за корупция? Какво пише в докладите, които всяка година получаваме, какво пише в европейските изследвания?", коментира още тя.

Още по темата
Лидерът на левицата заяви, че БСП ще внесе конституционна жалба за мораториума върху новите молекули. Нинова бе категорична, че този случай трябва да влезе в учебниците като пример как не се прави политика.

"Вчера г-н Борисов каза, че ще преосмисли решението си. Това предложение е прието от Министерския съвет и е влязло с неговия подпис”, възмути се тя. Корнелия Нинова припомни, че предложението за мораториума е гласувано шест пъти и от ГЕРБ всеки път са гласували за него.

"Изведнъж, след толкова гласувания, те откриват, че има проблем. БСП, пациентските организации, болни хора им казваха да не го правят, защото убиват човешки същества. Те дори не ни чуха, защото са си самодостатъчни", каза тя. Председателят на БСП заяви още, че в този случай има отказ на държавата да се грижи за свои граждани, самонадеяност, корупция, пренебрегване на решение на парламента и еднолично вземане на решение от премиера.

"Има най-вече демагогия, защото Борисов си изми ръцете с неговите народни представители, защото те не разсъждават и нямат аргументи", добави още тя.

Лидерът на социалистите каза, че левицата е искала решението за повишаване на цената на водата да бъде взето след обществено обсъждане. "Нашият кмет в Кресна отказва да влезе във ВиК асоциацията, за да не се увеличи цената на водата. Заради това му се спират европроекти, само за да го принудят да я вдигне", обяви Корнелия Нинова.

Председателят на БСП заяви, че антикорупционният закон няма да проработи и от него няма да видим осъден политик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Drugarkata Ninova, greshka. Drugarkata TEHNOIMPEX da ne dava mnogo akal. A da vzeme I da napusne nashata darjava, zaedno s svoite sapadgici kradlivi, koito otkradnaha pensionnia fond na Balgaria, zatvor za sichki.
84
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 години
До искрен,като му гледам снимката,сякаш ума му прелива през кривата глава.
83
1
 
4
 
! Отговори
искрен преди 6 години
Тази не осъзнава ли ,че умен Бойко няма да остане длъжен?!?! Ще последва с трясък "десните" от предишното НСДа организира бедните пенсионери в студа на протест заради личния си ПР е подло и нечовешко.......
82
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лечението на българите е част от т.нар Държавна политика което няма нищо общо със социална политика Много от пациентите със социално значими заболявания се борят сами зя съществуването си защото няма регламент - стандарт за проследяването на състоянието им т.е на лекарите не се заплаща за дейността по дадено заболяване -за долекуване и т.н и казват на пациентите ако искаш това или онова изследване ще трябва да плащаш и т.н и т.н за лекарствата
81
1
 
9
 
! Отговори
рекапитулация преди 6 години
И какво имаме сега? Оказа се, че комунистката-революционерка Корнелия е просто Лабораторен продукт с автор полит-инженера Иван Костов?! И видна приватизаторка-РМД-ейка! Всичко друго дето го четем и слушаме е само фейк и хибрид за 80 %-тните....
80
0
 
5
 
! Отговори
Питам преди 6 години
До Анонимен 70 Браво бе.Ти надмина Нинова по лъжи. Молии, САЩ , ошфорки, милиарди, КТБ -та.Имения в Кашифирния... Бива си те.Ааа, да не си Кирил Добрев?
79
0
 
9
 
! Отговори
Я гледай.... преди 6 години
Ама разбира се че решението е на Борисов.Затова е премиер.А твоето решение е да свалиш правителството , да станеш премиер и да фалираш България за трети път.Ама стигнели се до нови избори Бойко пак печели.Така че само ще се съсипят едни милиони, вместо да се дадат за "социални" дейности.Нали много я обичате тази дума и на нея разчитате да се полъжем отново.
78
0
 
4
 
! Отговори
хептен преди 6 години
без образование,да са родителите,добре се представиха,като ПРИВАТИЗАТОРИ,ДО9 КОЛЯНО СА ОСИГУРЕНИ.Да му мислим,ние с ГАЙДИТЕ.
77
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БиБи 75Мечтай си, мечтай си ...Още когато избраха Кукуфелия за шефка на столетницата, съобщиха тези неща за детето й, а то току що беше завършило средно образование.Ако имаш достатъчно парички за таксите и ти можеш да се запишеш в този университет, за когото пишеш.
76
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Избраха Корнелия Нинова за да съсипе окончателно БСП.Др. Станишев се успя,но Нинова ще довърши започнатото от него.
75
8
 
13
 
! Отговори
ние не сме глупави преди 6 години
Много мощно присъствие на тролетариата.Ама байо се не хваща на тези пинизи.Курвелийо ни мой ни излъга.
74
6
 
11
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
Само теб да те осъдят е достатъчно..
73
12
 
10
 
! Отговори
БиБи преди 6 години
По-крадлива партия с неуки лидери няма в цяла Европа, май че и в Южна Америка. Събират се ръководители на държавите от ЕС. Кой потомствен политик, кой юрист, друг учен от кариерата.... Наш Боко ПОЖАРНИКАР И СИК-аджия...Събират се в САЩ шефове на служби за сигурност, Вътрешно разузнаване, Киберсигурност. Наш Цуци сержант от ДС, завършил за учител физкултурник.... Ами това е ГЕРБ? Шеф на НС трябва да бъде юрист. Наша Цвета - инДЖИнерка от елховско. Знае само български език,чужд език не шпреха...
72
8
 
8
 
! Отговори
БиБи преди 6 години
До нищо не струватеСинът й, както и този на Ц.Цачева, учат в САЩ в един от световно известните университети за много надарени млади математици в Бостън. Даже ако не се лъжа, на Нинова синът й завърши и не съм сигурен дали не е в България. Да му мисли Цуци Цвъ , чиято голяма щерка завърши някакъв колеж с най-ниската образователна степен, а той я обяви за бакалавър на науките!!!
71
9
 
12
 
! Отговори
ДОЛУ... преди 6 години
....."ПРИВАТИЗАТОРКАТА"---- ОТ БКП/БСП!
70
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно за заяждане с тиквата да я обвинявате... Че има ли някой който да не иска да се заяде с него? Нима забравихте как щеше да варва политици, магистрати, полицаи и администратори в затвора? За някой вкаран след 2008 да знаете? Аз щото се сещам само за Бай Манол Кокошкаря от ромската махала... *** са бил кандидатирал за кмет преди 20 години и затова бил политик...
69
4
 
10
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 6 години
Другарят Борисов е мъдър ! Той ще вземе правилното решение ! Слава ! Слава ! Слава !
68
5
 
13
 
! Отговори
ГЕНОЦИД !!! преди 6 години
То бива простотия и тъпотия, но това, което сториха сержант Цуци, докторицата10 години не пипала стетоскопа , ама въртяща лобизъм - Дариткова, актьора Бичко и Айшето от Дулово, направо е позор! В цялата 139-годишна история такава гавра с тежко болните хора не е имало! Цяла година ги обрчаш без лекарства, на смърт!!! Пеленачета, тийнеейджъри, жени, мъже - ПОД НОЖА! И всичко това заради тъпотията на мин. Ананиев! Няма да се харчат пари за тежко болните - който ще мре, да мре! ГЕНОЦИД!!!
67
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази жена май ще е следващият премиер. И като се започне от това, къде са милиардите ба ***, в кои офшорки им как са придибити, ще имаж едно бягане, едно криене, не е работа. Аз света вече е малък, няма къде дабъде скрие Бочко. Я да каже Бочко, от къде намери 360 милиона долара за имението в Кашифирния?Защо комисия към сената на САЩ му е запорилала 3 милиарда в офшорния щат Делауеър? Не са ли плячката от КТБ? И как изнася пари с Отряд 28, с палета?Тая Нинова се е облажила, но този е ненадмин
66
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вай, вай, колко са се напушили герберастките ли///зачи да плюят по Нинова. Цецо Цървула дава ли ви достатъчно кинти, а? Или ви подхвърля жълти стинки да плюете? Воят и квиченето на Герберските слуги е като музика на Чайковски в ушите ми. Това означава, че Кака *** е бръкнала здраво в някои тъмни и смръдливи части, къдри сте си завряли муцуните. Интересно ми е, как свиквате с миризмата, гребвате ли си с езиче и маже те на филийки? Да ви е сладко!!