Цветанов и Борисов да не ни казват какво да правим, посъветва Корнелия Нинова

Цветанов и Борисов да не ни казват какво да правим, посъветва Корнелия Нинова

© Николай Дойчинов

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова премиера Бойко Борисов и председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов да не казва на опозицията какво да прави. Коментарът й в ефира на "Дарик" бе по адрес на ведомоството на двамата, че вотът на недоверие към правителството не е внесен в рамките на тази годината, а ще бъде през януари, когато започва председателството на ЕС.


Ние сме излъчени в парламента и сме политици, за да представляваме мнението на хората. Как да обясним на онкоболните, че има течове в системата и чак, когато ги спрем, ще мислим за здравето им. Да им кажем, че ще чакат 6 месеца, защото предстои европредседателството, попита риторично Нинова.


Ние сме опозиция и когато решим, тогава ще направим вот на недоверие, а Цветанов и Борисов да гледат тяхната политика", допълни тя.




Лидерът на левицата заяви, че БСП ще внесе конституционна жалба за мораториума върху новите лекарства за болни от рак и редки заболявания.


"Вчера г-н Борисов каза, че ще преосмисли решението си. Това предложение е прието от Министерския съвет и е влязло с неговия подпис", възмути се тя. Тя изчисли, че представители на управляващите шест пъти са гласували за това решение.


Лидерът на социалистите каза още, че левицата е искала решението за повишаване на цената на водата да бъде взето след обществено обсъждане. Коментарът е по повод участието на БСП в протестите срещу поскъпването на водата.


"Ние предложихме водни помощи по подобие на енергийните за най-бедните, но управляващите отхвърлиха нашето предложение да се запише в закон и парите да се раздават по определени правила. Тези пари, най-вероятно, ще се раздадат от премиера, за да се направи той отново на спасител", предположи Нинова.


Председателят на БСП заяви, че антикорупционният закон няма да проработи и от него няма да видим осъден политик. "В него пише, че корупцията не е престъпление, а административно нарушение, което се проверява и се наказва с глоба. Хората, които ще контролират това- ще бъдат избирани от управляващото мнозинство, за да го проверяват, това е нелогично", обясни Нинова.

Ключови думи към статията: