"Удинезе" нанесе първа загуба на "Интер" в Серия А

"Удинезе" нанесе първа загуба на "Интер" в Серия А

© Reuters

Водачът в Серия А "Интер" допусна сензационна загуба като домакин на "Удинезе", негова първа за сезона. "Нерадзурите" отстъпиха с 1:3 на своя "Сан Сиро" и могат да сдадат първото място, след като по-късно "Наполи" гостува на "Торино". До момента "Интер" беше в серия от 16 поредни двубоя без поражение - 12 победи и четири равенства.


"Удинезе" затвърди възхода си при новия треньор Масимо Одо, записвайки трета поредна победа при него. Одо, който застана на поста в края на ноември след уволнението на Луиджи Делнери, изведе "фриуланите" до успехи над "Кротоне" като гост и "Беневенто" в предните два двубоя.


Още в 14-ата минута "фриуланите" излязоха напред в резултата след гол на Кевин Лазаня. Той се възползва от отличен пас на Видмер и оставен непокрит на три метра пред вратата не сгреши.




Лазаня се радва на гола, с който откри резултата в началото на мача.

© Reuters

Лазаня се радва на гола, с който откри резултата в началото на мача.


Радостта на гостите продължи по-малко от две минути преди "Интер" да изравни чрез дежурния си голмайстор Мауро Икарди. Капитанът на "нерадзурите" засече центриране на Антонио Кандрева и отбеляза точно 71 секунди след гола на Лазаня. За аржентинеца това е 17-и гол в 17 мача през кампанията.


Въпреки, че имаха надмощие домакините не успяха да се възползват и резултата се задържа равен до 61-ата минута. Тогава изненадващо "Удинезе" стигна до втори гол, дело на Родриго Де Паул.


Аржентинският халф вкара от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Давиде Сантон. Де Паул "прати" Ханданович в грешния ъгъл и с хладнокръвен удар отново изведе "фриуланите" напред.



До края на двубоя още по-изнеадващо гостите от Удине стигнаха до трети гол, с който подпечатаха сензационната си победа. В 77-ата минута Барак се възползва от хубаво подаване на Жанкто и направи резултата 1:3. В този момент футболистите на "Интер" се бяха хвърлили да търсят изравняването и забравиха да се защитават.

Ключови думи към статията: